Sănătate

Foto I Primul buzoian vindecat de Covid, „doctor” pentru ceilalți bolnavi

Joi, 14 mai, la Centrul de Transfuzii Buzău a fost înregistrată prima recoltare de plasmă hiperimună de la un tânăr buzoian care s-a vindecat de coronavirus.

„Astăzi, la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, a avut loc o premieră. A fost recoltată prima plasmă de la un donator vindecat de COVID-19, prin plasmafereză cu ajutorul echipamentului pus la dispoziție de Consiliul Județean Buzău. Mulțumim tânărului Adrian, care după ce a trecut prin infecție și s-a vindecat, a găsit resursa sufletească necesară pentru a ajuta alți pacienți infectati, aflați în stare gravă! Felicitări! Acești oameni sunt cu adevărat niste eroi!”, anunță Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzău pe pagina de socializare.

Metoda tratării pacienților aflați în stare gravă,  care ajung în cele mai grele situații, în ATI, pe respirator, cu plasmă de la persoanele vindecate de Covid , le oferă o șansă în plus de vindecare, în acest moment neexistând o altă soluție cu o eficiență satisfăcătoare. Prin urmare, directorul Centrului de Transfuzii lansează în spațiul virtual o rugăminte către toți cei vindecați, care au 14 zile de la data vindecării, să se prezinte la Centru pentru a dona plasmă: „Vă rugăm pe toți cei care v-ați vindecat, după cel puțin 2 săptămâni de la externarea din spital, să ne contactați în vederea recoltării de plasmă”.

Articole similare

error: Continut protejat!!