Actualitate

FOTO / Pisică salvată de pompierii buzoieni

Pompierii intervin nu doar atunci când viețile oamenilor sunt în pericol, ci și ale necuvântătoarelor, după cum o dovedește mobilizarea acestora atunci când au fost înștiințați că o pisică a rămas blocată într-o țeavă, crezând, probabil, că va reuși să se strecoare în spațiul îngust.

Echipa de intervenție din cadrul ISU Buzău a lucrat cu grijă pentru extragerea mâței speriate și anunță că pisicuța este teafără și nevătămată, fiind predată stăpânului ei. Pompierii buzoieni îi îndeamnă pe cetățeni să nu rămână nepăsători în astfel de situații, ci să anunțe autoritățile cât mai repede, pentru a le salva viețile necuvântătoarelor care dau de bucluc.

„Orice zi în care salvezi o viață, este o zi împlinită sufletește! Astăzi, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a salva una dintre cele nouă vieți ale acestei pisicuțe curioase ce a rămas blocată într-un mod neplăcut! După ce salvatorii buzoieni au extras-o cu grijă, au asigurat-o că totul va fi bine și au predat-o stăpânului teafără și nevătămată! În cazul în care semnalați o situație ce poate pune viața în pericol, nu ezitați să apelați serviciile de urgență! Orice suflet merită salvat!”, a transmis ISU Buzău.

Pompierii buzoieni au intervenit și săptămâna trecută, în satul Moisica, din comuna Smeeni, după ce doi pui de pisică fuseseră aruncați, cel mai probabil, într-o fântână adâncă de zece metri. Localnicii au încercat să îi scoată la suprafață, dar după două zile de încercări s-au dat bătuți și au apelat la autorități. Salvatorii sosiţi la fața locului au intrat cu o scară si au scos la suprafață pisoii, care au și fost adoptați de un cetățean.

Articole similare