Educație

FOTO | Peste 3.000 de copii au participat la prima ediție a Festivalului ,,An-Tan-Te”

Primul festival dedicat copiilor din municipiul Buzău – programat inițial pe data de 1 iunie, de Ziua Copilului, dar amânat din cauza vremii nefavorabile – a fost organizat duminică, 6 iunie. Chiar dacă se anun­țase o nouă zi ploioasă, organizatorii au luat toate măsurile necesare pentru ca festivalul să se poată desfășura în bune condiții. Astfel, copiii care au venit însoțiți de părinți în Parcul ,,Alexandru Marghiloman” au participat la activități în Vila Albatros, iar cei care  s-au dus să se distreze în Parcul Tineretului au avut corturi special amenajate pentru a se feri de ploaie.

Festivalul ,,An-Tan-Te, festivalul copilului tău” a început la ora 10.00, cu personaje pe picioroange și cu mascote gigant care i-au încântat pe copii. Pe parcursul festivalului copiii au fost înscriși la mai multe activități. Astfel, aceștia au tras cu arcul, au deprins primele taine ale olăritului, au desenat și au participat chiar și la concursuri. De la festivalul copiilor nu puteau lipsi activitățile de colorat, pictat și mai ales desene pe asfalt de care participanții s-au bucurat foarte mult.

În Parcul ,,Alexandru Marghiloman” copiii mai mari de 10 ani s-au înscris la atelierul de montare corturi și au învățat tehnici de camping, dar și diferite trucuri pentru vânătoarea de comori de la voluntarii Asociației ,,Ghizii României”. Copiii din Parcul Tineretului au luat parte și la atelierul de grădinărit, plan­tând roșii sau busuioc. Mai mult, aceștia au fost pictați pe față de către voluntarii prezenți la festival, aceasta fiind una dintre activi­tățile care i-a încântat pe copii, formându-se cozi la umbreluța cu pictură. Baloanele de săpun au fost nelipsite pe tot parcursul festivalului, iar în Parcul Tineretului copiii au avut ocazia să joace șah cu piese uriașe.

La final de zi, la ora 18.00, în Parcul ,,Alexandru Marghiloman” a avut loc un concert susținut de ,,Arată Artă Band”, trupă a Centrului Cultural ,,Alexandru Marghiloman”, care a  cântat pentru copiii și părinții prezenți la festival.

Mii de buzoieni s-au  distrat în cele două   parcuri din municipiu

Cu toate că șansele de ploaie erau destul de mari, soarele și-a făcut apariția și Festivalul ,,An-Tan-Te” și-a deschis pentru prima oară porțile la Buzău. Este pri­mul festival pentru copii care se organizează în Bu­zău și se pare că va deveni o tradiție, iar în fiecare an, în luna iunie, copiii se vor bucura de un astfel de eveniment.

Evenimentul de duminică a fost o reușită pentru organizatori. Primăria municipiului Buzău și Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman” au fost cei care au organizat festiva­lul  care s-a bucurat de un mare succes. În cele două parcuri mari din Buzău, pe tot parcursul zilei de duminică și-au făcut apariția peste 3.000 de copii care au luat parte la activitățile desfășurate în cadrul evenimentului.

Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău, a oferit, pentru OPINIA, o declarație ,,la cald”, la finalul festivalului: ,,<An-Tan-Te> a fost o reușită, și foarte mulți copii, mii de copii au trecut astăzi, în cele două parcuri, <Alexandru Marghiloman> și Tine­retului, unde au avut parte de evenimente cum nu au mai fost niciodată în Buzău; de la personaje de poveste pe picioroange, mascote gigant, ateliere creative, ateliere de grădinărit. A fost o atmosferă foarte frumoasă și părinții și copiii deopotrivă au apreciat foarte mult organizarea. Le mul­țumesc foarte mult cole­gilor de la Centrul Cultu­ral <Alexandru Marghiloman> și tuturor partenerilor și sponsorilor implicați și voluntarilor. Au fost o grămadă de elevi  voluntari fără de care acest eveniment nu s-ar fi putut întâmpla atât de bine și atât de frumos. O să devină o tradiție <An-Tan-Te>, oricum avem plănuite multe evenimente pentru copii în timpul anului, dar în fiecare iunie, <An-Tan-Te> va fi din ce în ce mai bun și chiar poate să devină un potențial turistic”.

Pentru copiii din municipiul Buzău urmează mai multe evenimente educa­ționale și culturale, ,,Școala din Parc” fiind unul dintre ele. Acest proiect și-a reînceput activitatea pe 1 iunie, iar în perioada 11-24 iunie va avea loc acțiunea de plantare ,,Micii grădinari”.

Articole similare