Actualitate

FOTO / Pasionații de produse artizanale și gastronomie sustenabilă, invitați la Buzău

Buzăul găzduiește în premieră „Conferința Slow Food România”, în data de 24 mai, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu, în intervalul orar 10.00-16.30. Conferința reunește pentru prima dată la Buzău comunitățile Slow Food din România, precum și pasionații de mâncare artizanală din întreaga țară. În completarea conferinței, Comunitatea Slow Food Buzău organizează, în zilele de 25 și 26 mai, în „Piața Artizanilor” din comuna Berca, la intrarea în Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului”,  cea de-a patra ediție a târgului producătorilor artizanali.

Thorsten Kirschner, co-fondator și purtător de cuvânt al Comunității Slow Food Buzău, ne îndeamnă să participăm la acest eveniment despre care spune: „Suntem încântați să organizăm și să găzduim acest eveniment inedit la Buzău, unde vom aprofunda bogata tapiserie a producției alimentare artizanale și potențialul său de a transforma comunitățile locale din România. Așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm participanți din toată țara”.

 Cum se desfășoară conferința

Conferința Slow Food România aduce în fața publicului speakeri relevanți în domeniu, antreprenori de produse alimentare artizanale, fermieri specializați în agricultura Bio, bucătari renumiți, bloggeri culinari și viticoli precum și experți în dezvoltarea turismului, care vor oferi informații valoroase și vor încuraja discuțiile privind promovarea mișcării Slow Food în România.

Conferința „Slow Food România” cuprinde trei direcții care evidențiază sinergia dintre producția locală de alimente, gastronomie și dezvoltarea comunității. Prima direcție face referire la „Producția și promovarea alimentelor și băuturilor artizanale și ecologice” . Această sesiune va explora oportunitățile vaste, disponibile pentru antreprenorii din sectoarele artizanale și ecologice și se va discuta impactul acestora asupra dezvoltării comunităților locale. A doua direcție este despre „Mișcarea Slow Food ca promotor al dezvoltării turismului local”. Aici prezentatorii vor împărtăși cele mai bune practici din România, ilustrând modul în care mișcarea Slow Food poate îmbunătăți turismul local și creșterea economică. A treia direcție în care vor fi orientate dezbaterile vizează „Farm-to-Table & Others” . Aici vor fi prezentate prezenta noi abordări de cooperare între micii fermieri, pensiuni și restaurante, cu scopul de a îmbogăți ofertele culinare prin inițiative diversificate, de la fermă la farfurie.

Biletele pentru conferința Slow Food România se pot cumpăra online.

Târgul producătorilor, la ediția a IV-a

În completarea conferinței, va avea loc cea de-a patra ediție a „Pieței Artizanilor- Slow Food & Gourmet Hub”, în weekendul din 25 și 26 mai la Berca, la intrarea în Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului”. Târgul dedicat micilor producători artizanali a reușit să atragă mii de turiști din România și din străinătate, încă de la primele sale ediții.  De această dată, piața va cuprinde o expoziție a artizanilor locali de produse alimentare, o expoziție de artă, o secțiune de „gourmet street food” și va oferi o atmosferă prietenoasă pentru întreaga familie.

Piața Artizanilor este deschisă în zilele de 25-26 mai, de la ora 10.00 la ora 18.00, în comuna Berca. Pentru mai multe informații, detalii de înregistrare și lista completă a vorbitorilor, ce interesați pot intra pe site-ul www.slowfoodbuzau.com.

Articole similare