Actualitate

Cine sunt medicii care lucrează la Secția Cardiologie a Spitalului Județean

Spitalul Județean Buzău a reușit să mai aducă la Buzăul  doi medici tineri pe care i-a angajat  cu contract de muncă la Secția de Cardiologie.  În prezent, la Secția Cardiologie activează doi medici care sunt angajați cu contract de muncă, un medic care are contract de colaborare și patru medici rezidenți care efectuează gărzi. Ei tratează pacienți cu afecțiuni cardiovasculare care necesită supraveghere și tratamente complexe, pacienți ce necesită investigații pentru stabilirea diagnosticului și inițierea medicației adecvate.

Potrivit site-ul ui spitalulbuzau.ro, cel mai în vârstă medic de la Cardiologie este pensionar. Este vorba despre dr. Geta Ștefănescu, care a activat în cadrul S.J.U. Buzău din anul 1990, s-a pensionat în 2019 și, în anul 2022, când Secția Cardiologie a fost în impas, a acceptat să revină și să ajute pacienții cu probleme cardiace.

I s-a alăturat și medicul Nadia Oprea, medic primar cardiolog la Spitalul Rm. Sărat, care a venit, prin detașare, la S.J.U. Buzău. Echipa medicală (cei doi medici și personalul medico-sanitar) a făcut eforturi semnificative pentru ca pacienții cu patologie cardiacă să beneficieze de cele mai bune îngrijiri.

Din anul 2023, spune sursa menționată, la Spitalul Județean Buzău a venit să profeseze, la Secția Cardiologie, dr. Roxana Leu-Vezeteu. Este din Botoșani și a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, iar rezidențiatul l-a făcut la Spitalul Colentina. Este un medic tânăr, ambițios, devotat meseriei, care tratează cu seriozitate și atenție cazul fiecărui pacient. La Buzău a venit, mărturisește dr. Roxana Leu-Vezeteu, pentru că „începusem să fac două zile de privat pe lună în oraș, ținând cont că soțul meu s-a născut și a copilărit în Nehoiu. Când am aflat că aici nu există doctori, ni s-a părut realmente nedrept. Noi declarăm că suntem creștini și dorim ca ce facem să ilustreze faptul că Dumnezeu este Cel care ne dă direcție în viață. Și acum considerăm că acest principiu ne-a dat alegerea și că a fost și cel care ne-a susținut-o atunci când nu a fost ușor”.

Un alt medic tânăr care a ajuns la Secția Cardiologie a Spitalului Județean este buzoianul  Andrei-Sebastian Păle. Este medic specialist cardiolog și, de la începutul lunii aprilie, s-a alăturat colectivului  Secției Cardiologie. Dr. Andrei-Sebastian Păle a terminat Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, iar rezidențiatul l-a făcut la Spitalul Universitar. În prezent, urmează Cursul de Cardiologie Intervențională la Spitalul Universitar. Este un medic tânăr, implicat și empatic, dornic să evolueze, care s-a integrat deja foarte bine colectivului din secție. Pentru el Spitalul din Buzău înseamnă o „revenire” acasă. „(Re)Venirea mea la Spitalul Județean de Urgență Buzău nu este deloc întâmplătoare și fac acest joc de cuvinte deoarece în primul an, în calitate de student la medicină, practica de vară am ales să o fac la Spitalul Județean. Acest lucru s-a întâmplat pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă, sub îndrumarea domnului doctor Victor Ioniță, care, la acel moment, a avut răbdare cu un student de anul I și aș vrea să îi mulțumesc pe această cale. Dinamica din spital și activitatea din secția de terapie intensivă văzută prin ochii de student la acel moment recunosc că m-au ambiționat și m-au făcut să realizez că drumul pe care l-am ales îmi va aduce și satisfacție, dar și momente tensionate”, povestește medicul Andrei-Sebastian Păle, fiind citat de spitalulbuzau.ro.

Managerul Spitalului Județean își exprimă bucuria pentru că decizia unor medici tineri a fost aceea de a rămâne  să profeseze la Buzău. „Sunt extrem de bucuros că la Secția Cardiologie activează doi medici tineri, care au dat concurs și sunt angajați pe post. Este vorba despre dr. Roxana Leu-Vezeteu și dr. Andrei-Sebastian Păle, medici specialiști cardiologi, medici tineri, cu potențial, care, alături de dr. Geta Ștefănescu, depun eforturi majore pentru a ajuta pacienții care au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Le sunt de mare ajutor și cei patru medici rezidenți,  (dr. Florentina Roxana Țoc, dr. Laura Georgiana Stamate, dr. Mihai Stoica și dr. Dan Cristian Popescu) care au decis să facă gărzi la Secția Cardiologie și cărora le mulțumesc. Calitatea actului medical și condițiile de îngrijire pentru pacienți reprezintă o prioritate pentru noi. Secția Cardiologie este una dintre cele mai importante secții ale spitalului, cu un grad de adresabilitate ridicat, iar activitatea medicală este intensă. Această secție dispune de aparatură de ultimă generație: ecograf cu sondă transesofagiană, angiograf, monitoare pentru funcții vitale, bandă pentru efort etc. În plus, medicii nou veniți în spital primesc salarii motivante, li se decontează cheltuielile de cazare, li se oferă și beneficii financiare lunare, și sunt sprijiniți în pregătirea medicală continuă”, spune managerul Claudiu Damian.

 

Articole similare