Administrație

FOTO | O nouă sală de sport inaugurată la Berca

Elevii din Berca vor beneficia de acum de o nouă sală de sport în care să se antreneze sau să participe la orele de educație fizică. După o perioadă lungă de pregătire a proiectului și de implementare, Primăria Berca a înfăptuit țelul propus, acela de a le oferi copiilor condiții adecvate desfășurării activității fizice, într-un spațiu modern și încăpător, iar partea bună este că noua sală va permite inclusiv organizarea unor competiții județene.

Sala de sport a fost amenajată în incinta Liceului Sfântul Mucenic Sava, iar construcția are un regim P+1, o capacitate de 102 locuri și o suprafață de 1.043 metri pătrați. Finanțarea a venit de la Compania Națională de Investiții (CNI) și se ridică la suma de aproape cinci milioane lei.

„La Berca elevii vor beneficia de ore de educație fizică în condiții moderne, după ce primăria a inaugurat cea mai nouă investiție, o Sală de Sport modernă cu 102 locuri. Finanțarea a fost obținută prin CNI și a costat aproximativ un milion de euro. Sala de sport, care va permite inclusiv desfășurarea de competiții județene, a fost inaugurată astăzi (21 noiembrie, n.red.) de către primarul Dobrița Ionel”, se arată într-un comunicat al PSD Buzău.

Primarul Dobrița a transmis că „dacă până acum pentru copii sala de sport era doar un vis, astăzi (21 noiembrie, n.r.) a devenit realitate!”, iar felicitările și încurajările din partea locuitorilor au curs pe pagina sa de Facebook. Nu este singurul plan ambițios pe care primarul din Berca și l-a propus, iar în vara acestui an, Ionel Dobrița anunța intenția sa de a preda Ministerului Dezvoltării un teren din Sătuc, în vederea construirii unui bazin didactic de înot, a cărui suprafață totală va fi de 5.548 metri pătrați.

„Pas cu pas… va deveni realitate! Proiect: «Construire bazin didactic de înot și agrement din satul Sătuc». A fost emisă Hotărârea Consiliului Local privind predarea amplasamentului destinat construcției bazinului de înot către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, care va realiza investiția. Urmează demararea procedurii de achiziție publică a lucrării!”, spunea Ionel Dobrița în luna iulie a acestui an, într-o postare pe Facebook.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker