Cultură

FOTO / Muzeul Municipal Rm. Sărat, partener la „Art Safari”

Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” Râmnicu Sărat este onorat să fie partener la cel mai mare eveniment artistic din România, în cadrul expoziției „Ion Teodorescu Sion. O viață de poveste”. Muzeul participă cu două lucrări la ediția cu numărul XI a evenimentului cultural „Art Safari”, ce va avea loc până pe 14 mai. Este vorba despre participarea muzeului râmnicean cu „Portret de bătrân” – donație Octavian Moșescu, clasată în patrimoniul național -,  și „După baie”, o achiziție a muzeului.

Art Safari readuce la viață prin artă, pentru oameni, din 2014 și până în prezent, bijuterii ascunse ale Bucureștiului. Art Safari poposește anul acesta în centrul Capitalei, în Palatul Dacia-România, ridicat în 1882. „Am transformat Palatul într-un hotspot cultural în care iubești să-ți petreci timpul”, spun organizatorii, care pun la dispoziția iubitorilor de artă patru expoziții de artă românească și internațională, instalații imersive, o librărie și o cafenea.

Expozițiile sunt curatoriate astfel: „Ion Theodorescu-Sion. O viață de poveste”, dr. Elena Olariu, „Maeștrii Picturii Spaniole. Secolul al XIX-lea și apariția Impresionismului”, dr. Helena Alonso, „The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”, Daria de Beauvais, asis. Lisa Colin și „Young Blood 2.0. Ce este nou în artă?”, Mihai Zgondoiu.

„Misiunea noastră este să promovăm arta vizuală oferind experiențe cu adevărat speciale. Aducem sub același acoperiș arta prestigioasă a trecutului și arta fresh a prezentului, arta internațională din marile muzee ale lumii și arta românească îndrăgită, pictură, sculptură, instalațiile imersive și new media. Suntem mai mult decât un muzeu. Pavilioanele noastre expoziționale sunt spații de învățare și joacă pentru toate vârstele”, mai transmit organizatorii.

Vizitatorii pot beneficia de tururi ghidate, Night Tours, evenimente interactive și educative. Ediția cu numărul 11 a Art Safari poate fi vizitată  de joi până duminică, în intervalul orar 12.00-21.00 și la Night Tours doar vineri și sâmbătă, de la ora 22.00 la 01.00. Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker