Actualitate

FOTO / Moment important pentru elevii Școlii Militare de la Boboc

Elevii din anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene de la Boboc au participat astăzi la un moment de mare însemnătate pentru cariera militară viitoare. Tinerii au luat parte la prezentarea drapelului de luptă al unității și la înmânarea armamentului individual.

„Astăzi, elevii de anul I din cadrul programului de formare a maiștrilor militari și elevii programului de formare a subofițerilor, au trăit emoțiile primelor două momente importante din viitoarea lor carieră militară: prezentarea drapelului de luptă al unității și înmânarea armamentului individual”, au transmis reprezentanții unității școlare militare.

Simbolistica drapelului este aceea ca tinerii să aprecieze valorile care fundamentează existența Armatei române, iar arma reprezintă angajamentul lor de a apăra integritatea teritorială a țării, mai ales acum, când se demonstrează că granițele pot fi trecute foarte ușor.

„La început de drum, înainte de depunerea jurământului militar, elevilor le sunt insuflate valorile pe care sunt construite principiile de funcționare a Armatei României și le sunt prezentate simbolurile sfinte ale acesteia. Drapelul este «simbolul devotamentului, credinței, ordinii și al disciplinei ce reprezintă oastea. Steagul e totodată trecutul, prezentul și viitorul țării, întreaga istorie a României! Într-un cuvânt, steagul reprezintă toate datoriile și toate virtuțile militare care se cuprind în cele două cuvinte săpate pe vulturii români: Onoare și Patrie!».

Pentru a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României, în cadrul ceremoniei, elevilor le-a fost înmânată arma, instrumentul care îi va ajuta la îndeplinirea acestei obligații. «Servesc Patria!» a răsunat de zeci de ori pe platoul școlii și a creat o amintire plină de însemnătate pentru fiecare tânăr militar, trezind totodată amintiri create acum câțiva ani în rândul militarilor cu experiență, prezenți la activitate. Tuturor le dorim o carieră lungă și plină de satisfacții profesionale!”, mai transmit reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene de la Boboc.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker