Monden

FOTO / Mihail Maxim, pictorul cu… „sclipici”!

Crede cu tărie că pictura, în orice formă sau ramură, aduce numeroase beneficii în dezvoltarea copiilor, dar și a tinerilor și adulților, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Cu ajutorul artei, oricine poate să învețe să apeleze la imaginație și să vadă lumea dintr-o nouă perspectivă.

În aceste lucruri crede cu tărie Mihail Maxim, cel mai tânăr pictor bisericesc buzoian, absolvent al liceului de Artă „Margareta Sterian”, secţia „Monumentală”. Mihail a fost remarcat din adolescență pentru talentul său, iar credința și pasiunea pentru istorie l-au îndrumat după liceu la Școala de Pictură Bisericească în cadrul Patriarhiei Române, unde a obţinut diploma de pictor bisericesc autorizat.

Așa a devenit cel mai tânăr pictor bisericesc autorizat din România, iar acum profesează ca şi pictor şi este şi student la facultatea de Teologie Ortodoxă „Justin Patriarhul” din Bucureşti. „Cele două mari pasiuni ale mele, pictura şi credinţa, s-au împletit foarte bine, astfel încât latura mea empatică este foarte dezvoltată şi m-au determinat să îmi doresc și înființarea unei întreprinderi sociale care să vină în sprijinul semenilor mei. Pictura datează din cele mai vechi timpuri, iar pentru perioada actuală un atelier de creaţie cu valorificarea unor elemente pur naturale poate constitui o reală provocare, concretizată prin realizarea unui atelier de creaţie ce are ca scop crearea şi comercializare produselor pictate unicat, create dupa conceptul și designul pictorului atelierului”, a declarat într-un interviu acordat presei locale anul trecut Mihail.

În paralel, talentul său s-a îndreptat și spre creații cu accesorii inedite, așa că Mihail s-a adaptat cerințelor pieței și a realizat tablouri și portrete stilizate, și chiar cu glitter, sclipiciul la modă în două variante: negru-argintiu și negru-auriu. „Praful de stele” a fost preferat și de vedete precum Antonia, Dani Mocanu sau Jador, artiștii apreciind tehnica și viziunea lui Mihail, dar și „mâna” pictorului, devenind clienții lui preferați.

Articole similare