Educație

FOTO | „Micii grădinari” vin la Școala din Parc

În perioada 12-23 iunie, copiii buzoieni din mai multe unități școlare vor participa la o amplă acțiune de plantare în cadrul proiectului „Micii Grădinari”, proiect ce face parte din programul „Școala din Parc”.

Acțiunea are drept scop apropierea copiilor de natură, dezvoltarea deprinderilor de viață, precum și încurajarea activităților în aer liber. Cei mici vor primi kituri de plantare, ustensile și sunt îndrumați în procesul plantării, spune viceprimarul Oana Matache. Au fost amenajate paturi supraînălțate de grădinărit, cu scop didactic, pentru ca cei mici să poată planta cu ușurință.

Această acțiune este organizată de Primăria municipiului Buzău, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, Direcția pentru Agricultură Județeană Buzău, cu sprijinul companiei de transport public Trans Bus, care va asigura în mod gratuit și voluntar transportul copiilor de la școli la locul plantării, în Parcul Tineretului.

Școala din Parc a fost înființată în anul 2020 și este un concept de amenajare urbană și organizare de activități educativ-recreative, ce vine în sprijinul copiilor, educatorilor, profesorilor și părinților de a desfășura activități în aer liber. În acest an activitățile au fost reluate pe 1 iunie. Copiii care vor lua parte la acțiuni vor beneficia de multe ateliere, evenimente frumoase, amenajări urbane pentru învățare, dar și de o mini-bibliotecă în aer liber, cu cărți, jocuri și materiale educaționale, precum și de spațiu sanitar nou-nouț, cu facilități inclusiv pentru preșcolari și persoane cu dizabilități.

Articole similare