Politic

VIDEO | Romașcanu, două argumente în favoarea prezenței fizice a senatorilor la muncă

Senatorul social-democrat de Buzău Lucian Romașcanu, liderul grupului parlamentar PSD din camera superioară a Parlamentului, a făcut, de la tribuna Senatului, un apel la colegii din celelalte grupuri parlamentare să vină fizic la serviciu.

Într-un discurs ironic, Romașcanu le prezintă acestora două argumente în favoarea cererii sale: ,,După cum observați, grupul parlamentar al Partidului Social Democrat din Senatul României este prezent fizic, cu doar trei absențe motivate de la lucrările Senatului. Este normal să muncești, plecând de la faptul că vedem cifrele pandemiei, vedem măsurile de relaxare anunțate, iar decizia politică a PSD a fost ca parlamentarii să vină fizic la lucru. Ceea ce sperăm să fie putere de exemplu. Dacă nu ajunge acest exemplu – pe care îl salut și le mulțumesc colegilor pentru prezență -, vă mai dau două motive. Unul este, am văzut la televizor pe toate canalele, chiar și pe cele tematice, că se poate bea fizic în Parlamentul României; în consecință, dacă nu v-a convins dorul de muncă, poate vă convinge faptul că dacă se poate bea fi­zic, se poate și munci fizic. Dacă nu vă convinge nici faptul că se poate bea fizic în Parlamentul României, vă anunț cu bucurie, cu absolută sa­tisfacție, că s-a dat drumul la nunți. Două sute de persoane în spații închise. În Parlamentul României, camera superioară, suntem 136. Deci aveți cel puțin două argumente pe care este ușor să le înțelegeți ca să veniți fizic la serviciu. Vă rog, totuși, chiar dacă nu reușim din această sesiune să modificăm regulamentul, totuși poate venim fizic cât mai avem de muncit”, a spus Romașcanu.

 

#hailamunca

Începând de astăzi, prin dorința colegilor, formalizată printr-o decizie a Consiliului Politic Național, parlamentarii #PSD vor fi prezenți fizic la lucrările Parlamentului.

Din păcate, pandemia a dat posibilitatea puterii să evite prezența fizică ajungându-se la absurditatea de a vota fie fizic in sală dar și pe tabletă (adică relativ OK…). Absurditatea este că, pentru a fi siguri că nu ratează vreun vot, se poate vota și pe telefon! 😳

Justificarea USeRe: așa muncim! Păi Bell a inventat telefonul prin 1875. Dacă e sa ne punem la mintea lor, întrebarea legitimă ar fi de ce mai există în lume parlament fizic?!

Le-am dat azi argumentul exemplului propriu. Dacă nu funcționează, le-am mai dat două motive pe înțelesul lor:

– dacă se poate bea fizic in Parlament se poate și munci fizic
– dacă sunt permise nunțile cu 200 de persoane în interior, atunci se și poate legifera fizic cu 136 de senatori în interior

😡

Publicată de Lucian N. Romascanu pe Luni, 14 iunie 2021

Articole similare