Administrație

FOTO / Mărăcineni: A fost inaugurat parcul de joacă din Căpățânești

Administraţia publică a comunei Mărăcineni a rezervat ultimele două finaluri de săptămână unor evenimente distincte: inaugurarea unui parc de joacă pentru copii şi organizarea, sub titulatura „Vinerea Verde”, a unei aplicaţii pe bază de voluntariat, în care comunitatea să participe la o acţiune de ecologizare pe tot teritoriul unităţii administrativ-teritoriale.

Vineri, 19 aprilie 2024, a fost inaugurat un parc de joacă pentru copii, amplasamentul regăsindu-se în extremitatea vestică a satului Căpăţâneşti, cu acces din DJ 203K pe strada Balastierei, în imediata apropiere a garajului Serviciului de Gospodărie Comunală. Toţi copiii de grădiniţă de la instituţiile de profil din comuna Mărăcineni, însoţiţi de educatoare, şi-au dat întâlnire într-o locaţie cu o imagine specială, amenajată şi mobilată după imaginea unui parc de joacă din lumea Disney. Ziua festivă a fost marcată cu prezenţa şi evoluţia unui teatru pentru copii, actorii punând în scenă povestea Cenuşăresei, adaptată la imaginaţia copiilor spectatori.

„Investiţia a fost începută din toamna anului trecut, mai exact din luna octombrie, pentru ca la final să putem spune că s-a amenajat un frumos loc de joacă, pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, pentru copiii noştri, ai comunităţii”, spune cu emoţie în glas primarul de Mărăcineni, Constantin Dumitru, cunoscut mai ales după supranumele „Titel Măleanu”. Investiţia a fost suportată de la bugetul local, şi va intra în „stăpânirea copiilor” după un program zilnic între opt dimineaţa şi nouă seara.

Urmează „Vinerea verde”

Cel de-al doilea eveniment – Marea Ecologizare, este o acţiune care invită la voluntariat, cu scopul de a colecta deşeuri reciclabile de pe întreg teritoriul comunei Mărăcineni. „Vinerea Verde” este consemnată în calendar în data de 26 aprilie şi presupune, în principal, un parteneriat cu Şcoala de Coordonare Mărăcineni (cu clasele de nivel gimnazial din satele Potoceni, Căpăţâneşti şi Mărăcineni). Administraţia locală speră ca acţiunea asumată de elevii şcolilor din Mărăcineni să fie acceptată şi de persoanele tinere şi adulte, astfel încât la finalul zilei să se poată vorbi despre recorduri în materie de colectare de deşeuri nemenajere reciclabile şi participare din partea comunităţii.

La acţiune şi-a anunţat participarea, ca sponsor şi colector de deşeuri electrocasnice care vor fi ridicate din faţa fiecărei curţi, Green Tech, lider naţional pe domeniul reciclării deşeurilor. Operatorul economic va dona şi mănuşile de care va fi nevoie în ziua evenimentului. De asemenea, un agent economic local va dona mături, iar supervizarea va fi asigurată de reprezentanţii Instituţiei judeţene pentru Protecţia Mediului şi a Gărzii de Mediu. Nu în ultimul rând, personalul Unităţii Militare „Geniu”, din zona Pod Mărăcineni, şi-a asumat ecologizarea zonei în jurul obiectivului militar, cu predilecţie vecinătatea la Drumul European 85. Ecologizarea şi înfrumuseţarea Drumului Judeţean 203K va fi încă unul dintre obiectivele evenimentului.

Articole similare