Economic

Cât a plouat la Buzău săptămâna trecută

Au fost ploi binecuvântate pentru campania agricolă de primăvară. Fermierii s-au bucurat de câteva zile cu precipitații ce au venit la fix, în mijlocul campaniei de semănat. Cantitățile de apă au căzut în aproape toate județele țării, unele zone fiind mai „udate” decât altele.

Avertizările meteorologilor s-au adeverit, iar ploile au venit să salveze culturile agricole ce deja dădeau semne că suferă de secetă. In cele mai multe județe, cantitățile de apă au fost însemnate. Valul de precipitații a venit la momentul potrivit: în multe ferme, campania de semănat s-a încheiat sau este pe final, așa că apa ce ajunge în sol va ajuta la răsărirea noilor culturi. De asemenea, la grâu și la rapiță, culturi de toamnă, ploile vor ajuta cultura să treacă la următorul prag vegetativ.

Fermierii au realizat în online o veritabilă bursă a ploilor, anunțând nivelul de precipitații atins în zona lor până joia trecută. De exemplu, în județul Buzău au căzut ploi care au însumat 20 litri pe metrul pătrat la Cochirleanca.

 

 

 

Articole similare