Administrație

FOTO / Lucrări de primăvară la Râmnicu Sărat

Administrația Domeniului Public (ADP) din Râmnicu Sărat a început lucrările de primăvară în municipiu, iar angajații instituției vor planta peste 500 de arbori pe cele 40 de străzi cuprinse în proiectele de reabilitare. Și la spațiile verzi au fost făcute intervenții specifice acestui anotimp, iar acțiunile vor continua și în săptămânile următoare, după cum transmite ADP Râmnicu Sărat.

„Mai bine de 500 de arbori vor fi plantați în perioada următoare pe cele peste 40 de străzi prinse în proiectele de modernizare pentru care deja au început lucrările de asfaltare. Au fost plantați deja arborii pe strada Costieni, iar de astăzi (miercuri, n.red.) începe activitatea și pe strada Păun Pincio. Vineri, plantăm în cartierul Alecu Bagdad, acolo unde vor fi amenajate și liziere în spațiile disponibile. Totodată, sera va fi populată în luna viitoare cu peste 2.000 de arbori și arbuști”, a transmis instituția într-un comunicat.

De asemenea, zilele acestea Administrația Domeniului Public se ocupă de toaletarea arborilor în zona Bulevardului Digului, precum și în Piața Halelor, unde sunt îndepărtate crengile care prezintă condiții de risc: „Știm că sunt și alte zone în care toaletarea arborilor reprezintă o necesitate, ba chiar o urgență, așa că în perioada următoare vom acorda atenție acestor demersuri dedicate siguranței râmnicenilor”.

Echipele ADP Râmnicu Sărat acționează și pe partea de ecologizare, iar zilele trecute, angajații instituției râmnicene s-au aflat în cartierul Zidari, unde au strâns o cantitate impresionantă de deșeuri. Autoritățile fac apel, din nou, la cetățeni să nu mai arunce gunoaiele la întâmplare, ci să le depoziteze corespunzător, pentru a nu dăuna mediului înconjurător: „Echipele ADP au reușit astăzi (21 martie, n.red.) să colecteze într-o activitate centralizată câteva sute de saci de deșeuri depozitate în mod necontrolat. Astfel de acțiuni au loc săptămânal, intervențiile producând cantități impresionante de deșeuri. Lansăm, din nou, un apel către cetățenii din zonă să protejeze natura și împrejurimile”.

Articole similare