Administrație

FOTO / Liliana Sbîrnea, alături de peste 50 de elevi într-o acțiune de ecologizare

Mai bine de 50 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 și ai Școlii Gimnaziale „Gheorghe Vernescu” din Râmnicu Sărat au luat parte, joia trecută, la o campanie de ecologizare inițiată de Primăria municipiului. Printre cei care au răspuns afirmativ apelului autorităților locale s-au numărat și senatorul PSD Liliana Sbîrnea, împreună cu reprezentanți ai Administrației Domeniului Public Râmnicu Sărat, ai Agenției pentru Protecția Mediului Buzău și ai Gărzii de Mediu.

Campania „Un Râmnic Mai Curat” derulată de municipalitatea râmniceană face parte din campania națională de ecologizare „Curățăm România”, inițiată de Ministerul Mediului și este derulată, la nivel local, cu sprijinul cele nouă instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal din Municipiul Râmnicu Sărat. Acțiunea a fost una productivă, iar peste 60 de saci plini cu deșeuri au fost colectați din zona Șoselei Podgoria, la confluența cu locuințele sociale din strada Duiliu Zamfirescu.

„Într-o primă acțiune, astăzi, mai bine 50 de elevi ai Școlilor Gimnaziale nr. 1 și «Gheorghe Vernescu», însoțiți de Prof. Anișoara Micu și Director – Prof. Geanina Lalu Popescu au colectat peste 60 de saci de deșeuri în zona Șoselei Podgoria, la confluența cu locuințele sociale din strada Duiliu Zamfirescu. Voluntarii au fost de-a dreptul minunați, entuziaști și harnici!  Astfel de exemple reprezintă totodată un semnal de alarmă față de fenomenul depozitării necontrolate de deșeuri care se repetă an de an, cu precădere în cartierele mărginașe ale comunității, pe care împreună, prin implicare, este nevoie să îl oprim!”, transmit reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat.

Și senatorul social-democrat Liliana Sbîrnea a răspuns apelului autorităților din Râmnicu Sărat și a participat, alături de copii, la campania de strângere a gunoaielor aruncate la întâmplare. Aceasta a declarat că este de datoria fiecăruia să respecte mediul înconjurător și să păstreze comunitatea curată. „M-am alăturat astăzi (joi, n.r.)cu mare bucurie acțiunii de ecologizare pe care o derulăm în cadrul campaniei naționale «Curățăm România», inițiată de Ministerul Mediului, APM Buzău și Garda de Mediu Buzău, împreună cu toate cele 9 instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal din municipiul nostru. Cei peste 50 de elevi ai Școlilor Gimnaziale nr. 1 și «Gheorghe Vernescu», însoțiți de doamna profesor Anișoara Micu și doamna director Geanina Lalu Popescu, au fost absolut extraordinari! Dedicarea, implicarea și grija lor pentru un mediu curat și sănătos sunt un exemplu și, în același timp, un îndemn la responsabilitate și grijă pentru noi toți. Suntem datori față de noi înșine și față de fiecare membru al comunității noastre să respectăm mediul înconjurător. Ține numai de noi să ne păstrăm comunitatea curată și sănătoasă!”, a spus Liliana Sbîrnea.

 

Articole similare