vineri, 25 septembrie 2020

FOTO I Corturile electorale ale PSD, PNL și PRO România-ALDE din fața Primăriei, vandalizate azi-noapte. Cel al USR-PLUS a scăpat intact

Corturile amenajate în Piața Dacia pentru strângerea semnăturilor de susținere a candidaturilor Vioricăi Dăncilă (PSD), a lui Klaus Iohannis (PNL) și a lui Mircea Diaconu (PRO România-ALDE) au fost vandalizate și inscripționate cu expresii obscene în noaptea de sâmbătă spre duminică. De un tratament similar s-a „bucurat” și o prismă conținând imaginea și mesajul electoral al candidatului social-democrat, amplasată tot înPiața Dacia. În mod miraculos, cortul alianței USR-PLUS, aflat în aceeași zonă, a scăpat intact.

PSD: „ Este revoltător faptul că anumiți competitori politici se pretează la acte de vandalism, violență și ură”

Organizația PSD Buzău condamnă, printr-un comunicat de presă, incidentul petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona centrală a municipiului: „Organizația PSD Buzău condamnă incidentul petrecut noaptea trecută în zona Pieței Dacia din Municipiul Buzău. Mai exact, cortul amenajat pentru strângerea de semnături pentru susținerea candidatului PSD la alegerile prezidențiale, dar și o prismă aparținând unei cunoscute agenții de publicitate care prezenta imagini ale aceluiași candidat, au fost vandalizate și au fost inscripționate expresii licențioase cu vopsea galbenă. Vom depune plângere penală la Poliția Municipului Buzău și vom solicita Poliției Locale imaginile de pe camerele de supraveghere pentru prinderea și sancționarea făptuitorului. Este revoltător faptul că anumiți competitori politici se pretează la acte de vandalism, violență și ură, și cerem să se ia măsuri urgente în acest caz!         În mod legitim ne punem întrebarea cum a fost posibil să fie vandalizate corturile candidaților PSD, PNL și Pro România, iar cortul candidatului USR-PLUS, aflat în aceeași locație, în imediata vecinătate, să rămână intact?… În final, lansăm un apel către colegii din celelalte partide pentru respectarea tuturor competitorilor politici așa cum procedăm și noi. Asemenea derapaje nu trebuie să mai aibă loc!”, se arată în comunicatul de presă al organizației județene a Partidului Social Democrat.

PNL: „ Un demers dezămagitor de a condamna o întreagă clasă politică

La rândul lor, liberalii buzoieni condamnă incidentul și spun că așteaptă demersurile organelor competente: „Un demers dezămagitor de a condamna o întreagă clasă politică. Mai mult decât vandalismul în sine, acest act vorbește despre un nivel scăzut de creativitate și inteligență, lucru cu atât mai trist. PNL nu încurajează astfel de comportamente și nici răspunsuri pe măsura; lăsăm organele competente să găsească făptașul și să ia măsuri. Continuăm să ne facem treaba, să organizăm perioada care va veni și ne îndreptăm atenția și energia spre lucruri care contează și care fac diferența”, se arată într-un comunicat de presă al organizației județene a Partidului Național Liberal.

Dincolo de orice comentarii sau reacții ale părților afectate de actele de vandalism, rămâne o singură întrebare cât se poate de simplă: ce au păzit reprezentanții Poliției Naționale, cei ai Poliției Locale și ai Jandarmeriei? Ne imaginăm ce se poate întâmpla într-o zonă mărginașă a municipiului, dacă în plin centru, în zona zero, s-au putut petrece asemenea lucruri.

loading...
error: Content is protected !!