marți, 24 noiembrie 2020

FOTO | Grădiniţa de vară, la Grădiniţa cu Program prelungit nr. 18

În perioada 20-31 iulie, la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 18 Buzău,  s-a desfăşurat programul ,,Grădi­niţa de vară’’. Scopul acestui proiect a fost stimularea interesului pentru mişcare în vederea asigurării unei dezvoltări fizice armonioase şi stimularea capacităţii creatoare a copiilor prin intermediul activităţilor din diferite domenii.

În contextul actual în care societatea se confruntă cu noul coronavirus, majoritatea activităţilor s-au desfăşurat în aer liber. Au fost luate toate măsurile de combatere a răspândirii acestui virus. Zilnic copiii au desfăşurat activităţi sub atenta îndrumare a întregului personal, atât didactic cât şi nedidactic al unităţii,  în interiorul grădiniţei, în sălile de grupă şi în sala de sport, dar în cea mai mare parte a timpului copiii au putut fi găsiţi în curtea grădiniţei, un spaţiu foarte generos compus dintr-un parc, nisipar, alei ge­neroase şi o zonă asfaltată. Aici s-au desfăşurat diverse activităţi  sportive, literare, artistico-plastice, jocuri cu apă şi nisip şi altele.

„Au fost  achiziţionate triciclete, roabe de nisip, lopăţele, stâlpi de mini-baschet…”

,,Pregătirile pentru această perioadă au început încă din luna iunie. Întreg colectivul de cadre didactice, nedidactice, personalul auxiliar şi sanitar au contribuit la pregătirea unităţii noastră pentru primirea copiilor. Astfel, ne-am conformat re­gulilor de protecţie şi igienă, s-au marcat traseele de acces, au fost afişate mesaje de informare, adaptate vârstei copiilor, cu privire la normele igienico-sanitare şi de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2. A fost amenajat spaţiul exterior, unde copiii au petrecut cât mai mult timp, au fost  achiziţionate jucării pentru activităţile din exterior – triciclete, roabe de nisip, lopăţele, stâlpi de mini-baschet cu mingii de spumă, maşinuţe cu telecomandă, trasee playform etc. Încă din  primele zile, cadrele didactice au comunicat copiilor  noile reguli. Astfel au fost desfăşurate zilnic jocuri de fixare a noilor comportamente, precum spălatul frecvent şi atent al mâinilor, distanţarea fizică, gesturi noi de salut, care nu presupun contact etc. Pe tot parcursul derulării activităţilor s-a ­respectat, pe cât posibil, re­gulile generale ale unei conduite sănătoase, menite să prevină infecţia cu noul coronavirus: distanţarea fizică, evitarea atingerii cu mâna a nasului, ochilor şi gurii, strănutul în pliul cotului/ batista de unică folosinţă, evitarea contactului fizic direct cu cei din jur”, a declarat Lucia Şomoiag, director la GPP nr. 18 Buzău.

Activităţile desfăşurate au fost  adaptate la situaţia actuală, creată de noul coronavirus, cei mici păstrând distanţa între ei în ceea mai mare parte a timpului.

loading...
error: Content is protected !!