vineri, 03 iulie 2020

FOTO | Georgiana Cebic, şef de promoţie cu media 9,96 la Colegiul Hasdeu: „Experienţa mea cu Biologia a început cu stângul, dar acum vreau să dau la Medicină”

Georgiana Cebic este şefa promoţiei 2020 a celui mai titrat liceu buzoian. Buzoianca a absolvit cei patru ani de studiu în Colegiul Hasdeu cu media 9,96. Doar patru sutimi au despărţit-o de reuşita de la finalul gimnaziului, când a absolvit Şcoala nr. 11 cu media 10.
Într-un cadru res­trâns, departe de fastul festivităţii tradiţionale prin care hasdeienii îşi luau, an de an, la revedere de la profesori, condu­cerea Colegiului Hasdeu a înmânat joi, 28 mai, titlul de şef de promoţie 2020. Regulile de distanţare socială impuse de pandemie au făcut ca la eveniment să nu poate participa decât un număr restrâns de persoane: doi colegi, doi membri ai Consiliului Elevilor, diriginta Maria Trocaru, conducerea liceului şi părinţii şefei de promoţie.

Reporter: Cât de greu a fost să ajungi la acest rezultat?

Georgiana Cebic: A fost foarte greu. Sunt momente în care trebuia să alegi dacă să munceşti pentru clasă sau pentru olimpiade. Au fost situaţii de cumpănă, pentru că există un punct maxim pentru fiecare, dar, până la urmă, asta te învaţă Hasdeul: să îţi depăşeşti limitele.

Rep.: La ce facultate vrei să mergi?

G.C.: Vreau să merg la Medicină şi mă gândesc să devin medic pediatru. Dacă mi se va oferi posibilitatea să profesez în Buzău, o voi face.

Rep.: Vei da examen de admitere sau ai rezultate la olimpiadă care să îţi permită să intri fără examen?

G.C.: Voi da examen. Din păcate, premiul special pe care l-am obţinut eu în clasa a XI-a la olimpiada naţională de Biologie nu mai este suficient pentru a intra fără examen la ­Medi­cină. Am înţeles că acum câţiva ani se putea… Acum eşti admis direct doar dacă ai un premiu I, II, III sau menţiune, nu şi premiu special.

„Întâmplarea a făcut să mă apropii de Biologie”

Rep.: De unde pasiunea ta pentru Biologie?

G.C.: Dragostea pentru Biologie a început în clasa a V-a. Am avut un profesor foarte bun care mi-a des­chis calea. Totuşi, pot spune că am început cu stângul… Întâmplarea a făcut însă să mă apropii de Biologie. În clasa a V-a, am luat o notă de 7 şi profesorul ne-a oferit posibilitatea de a ne mări media dacă mergeam la olimpiadă. Am mers la olimpiadă şi m-am îndră­gostit definitiv de biologie.

Rep.: Cum te-ai simţit când ai primit titlul de şef de promoţie în cadrul unei manifestări atât de res­trânse?

G.C.: Momentul a fost oarecum trist, pentru că nu am avut colegii lângă mine. Nu am ştiut că voi fi şefă de promoţie. A fost o surpriză pentru mine. Vreau să le mulţumesc tuturor profesorilor mei; cred că toţi au avut o contribuţie la reuşita mea.

loading...
error: Content is protected !!