Administrație

FOTO | Fostul internat al Liceului Agricol din Râmnic va deveni bloc de locuinţe sociale

Chiar în această perioadă se desfășoară lucrările de decapare și de executare a rețelelor electrice la fostul internat al Liceului Agricol din Râmnicu Sărat, urmând ca în cel mai scurt timp modernizarea spațiului să prindă contur. Investiția beneficiază de fonduri europene atrase de Grupul de Acțiune Locală „Sus Râmnicul” și de municipalitate. Blocul va oferi posibilitatea de locuire pentru 40 din familii din municipiul Râmnicu Sărat.

Mesajul a fost postat pe pagina de socializare a administratorului public al Municipiului Râmnicu Sărat, Florin Ceparu, de la care am aflat că, în paralel şi din aceeaşi sursă de finanţare, şi clădirea fostului comandament militar este supusă unui proces de reabilitare, în urma căruia va fi transformată în Centru Comunitar Integrat.

„Investiția este chiar în această perioadă în plin proces de implementare”, spune administratorul public Florin Ceparu, „și vizează generarea unui spațiu în care să fie oferite cetățenilor din zonele urbane marginalizate servicii socio – medicale integrate de bună calitate”. Accesul la astfel de servicii reprezintă, pentru comunitatea râmniceană, o nevoie reală, fapt care va produce și o mai bună integrare a cetățenilor și tinerilor în zona de dezvoltare personală și profesională și va implica activitatea unor asistenți medicali și sociali. În acest fel, una dintre clădirile vechi din fosta unitate militară va fi salvată şi redată comunităţii.

De la aceeaşi sursă de informare aflăm că în cartierul Alecu Bagdad, municipalitatea va amenaja un teren sintetic şi un parc pentru recreere, sursa de finanţare fiind tot fondurile europene atrase prin Grupul de Acţiune Locală „Sus Râmnicul”. „Investițiile, derulate de municipalitate, cu fonduri europene atrase prin Grupul de Acțiune Locală <Sus Râmnicul>, își propun să ofere noi oportunități de petrecere a timpului liber pentru tinerii și cetățenii cartierului Alecu Bagdad și totodată să valorifice un teren care până de curând prezenta o imagine dezolantă, angrenând nu de puține ori echipele locale de intervenție pentru derularea unor activități de salubrizare”, spune Florin Ceparu.

Va fi nevoie, totodată, de protejarea investițiilor de către cetățenii care vor beneficia de acestea pentru ca măsurile actuale să conteze și să producă efectele pozitive așteptate: mai mulți tineri care practică sportul, mai sănătoși și implicați, cetățeni mai responsabili și mulțumiți de investițiile realizate.

Grupul de Acţiune Locală „Sus Râmnicul”, al cărui lider este Florin Ceparu, administrator public al municipiului Râmnicu Sărat, are în derulare un amplu program de investiţii de interes public, prin care va atrage la nivelul comunităţii râmnicene aproximativ şase milioane de euro. Programul a fost accesat încă din perioada anilor 2017-2018 pe două segmente de dezvoltare: Infrastructură (POR) şi Resursă Umană (POCU).

Meritul celor care sunt implicaţi în activitatea Grupului de Acţiune Locală „Sus Râmnicul” este că au intuit cu celeritate zonele de ofertare financiară europeană, care să corespundă realităţii comunităţii râmnicene, astfel încât punctajele obţinute să dea garanţia că finanţările pot fi obţinute. Programele accesate de GAL „Sus Râmnicul” se adresau localităţilor urbane cu segmente de populaţie marginalizată, în sensul în care grupurile respective nu aveau acces la servicii publice necesare. La momentul întocmirii documentaţiilor pentru accesarea surselor de finanţare, echipa GAL „Sus Râmnicul”, condusă de Florin Ceparu, a identificat şase zone marginalizate (zoom-uri) unde era necesară implementarea serviciilor publice şi sociale.˝

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare