Sport

FOTO / Fost antrenor la Gloria, demis de federația din Malawi

Mario Marinică dusese naționala africană în optimile Cupei Africii

Tehnicianul Mario Marinică, fost manager general și antrenor la Gloria în primul deceniu al mileniului, a fost demis din funcția de director tehnic al naționalei din Malawi.

La  începutul lui 2022 românul era privit ca erou național, după ce  calificase naționala Malawi până în optimile Cupei Africii, după un egal în grupă, cu Senegal, și o victorie cu Zimbabwe. În cele din urmă, aventura malawienilor la cea mai importantă competiție a continentului negru se încheia, odată cu eșecul în fața Marocului, 1 la 2.

După Cupa Africii, echipa coordonată de Mario Marinică a înregistrat rezultate dezastruoase, pierzând cu Lesotho și terminând la egalitate cu Eswatini, două națiuni care nu spun mai nimic în lumea fotbalului mondial. Demiterea antrenorului român vine și pe fondul unei declarații controversate, la finalului eșecului cu Egipt  (0-4). Marinică și-a manifestat public nemulțumirea față de propriii fani, după ce aceștia nu ar fi încurajat echipa, în eșecul cu „faraonii”. Cu o calificare aproape ratată și un conflict deschis cu suporterii, conducerea din Malawi a considerat că schimbarea românului ar fi cum nu se poate mai oportună.

De-a lungul carierei, Mario Marinică a fost un veritabil globe-trotter, activând ca antrenor la academia lui Arsenal Londra în era Wenger, sau ca scout la Liverpool, Hertha, Watford, Steaua și Dinamo. De asemenea, a fost șeful Academiei U23 la Crystal Palace, echipă din Premier League. În CV-ul românului figurează și o colaborare, tot în calitate de scout, cu Federația Paraguaiană de fotbal. A mai fost antrenor secund la Rapid, FC Argeș, Concordia, dar și principal la Cimentul Fieni și Gloria Buzău.

Aventura malawiană a fost precedată de alte experiențe africane, în Africa de Sud, Nigeria, Ghana, Seychelles, Tunisia, Zambia, Tanzania și Mauritius. De asemenea, Marinică a activat și în Asia, la Kerala, echipă din prima ligă indiană

Pe banca echipei din Crâng, Mario Marinică a rezistat doar șapte etape, perioadă în care Gloria a reușit doar două remize, cu Steaua și Poli Iași.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker