ActualitateEducație

FOTO / Elevi din trei licee, participanți la un curs de „Public Speaking” al Europe Direct

Elevii a trei licee buzoiene au participat la un curs de „Public Speaking” organizat de Europe Direct  Buzău, care are ca  structură gazdă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău. Cursul, organizat în cadrul Anului European al Tineretului, face parte din Planul de acțiuni al EUROPE DIRECT Buzău pentru anul 2022, iar scopul acestuia este de a contribui la dezvoltarea personală a tinerilor.

Cursul de Public Speaking a avut ca trainer pe Cristian Dima, pr. prof. dr. și inspector școlar, iar grupul țintă a fost format din cadre didactice și 70 de elevi de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, Colegiul Economic și Liceul Tehnic Buzău.

În cadrul cursului au fost abordate subiecte precum  modalitatea de pregătire a unui discurs: documentarea, pregătirea, culegerea de informații, stabilirea structurii. De asemenea, elevii au aflat și care sunt părțile unui discurs: introducerea, corpul discursului și încheierea, dar și cum se face prezentarea unui discurs: adaptarea discursului la public, menținerea unei atitudini pozitive, comunicarea nonverbală (înfățișarea, postura, expresia feței, gesturile).

Reprezentanții EUROPE DIRECT le-au vorbit elevilor prezenți  și despre importanța voluntariatului, despre ce face UE pentru tineri, despre Anului European al Tineretului, despre Corpul European de Solidaritate și despre viitorul Uniunii Europene.

Prezentările au fost urmate de o dezbatere a subiectelor prezentate prin încurajarea unui dialog activ cu participanții la eveniment.

Elevii au fost foarte interesați de subiectele prezentate, au pus întrebări dovedind faptul că scopul cursului a fost atins.

Articole similare