ActualitateCultură

Buzoianul Ionuț Vlad Popescu și alți șapte tineri actori, despre viitorul teatrului românesc

Opt tineri actori vorbesc despre viitorul teatrului românesc. Este vorba despre opt actori foarte talentați care au absolvit facultatea „în anii pandemiei” și care sunt protagoniștii spectacolului  „Timp & Tempo”, în regia lui Victor Olăhuț. Spectacolul  a avut premiera pe 15 octombrie la Teatrul de Comedie din București și este jucat de opt actori aflați la început de drum. Printre aceștia se află și buzoianul Ionuț Vlad Popescu. Ei au supraviețuit unei pandemii care le-a aruncat în față un viitor incert.

„ În perioada 2019-2021, aproape 600 de actori şi-au încheiat studiile la facultățile de profil din România. Statisticile arată că la nivel național doar 30% din absolvenți profesează în domeniul pentru care s-au pregătit. Nu cunoaştem cifrele referitoare la teatru, dar având în vedere situația din <anii pandemiei>, în care teatrele s-au închis sau au funcționat în condiții de <avarie>, posturile de la stat au fost blocate, iar multe teatre independente au avut de suferit, putem doar să presupunem că nu e uşor să profesezi în acest domeniu în zilele noastre. <Timp&Tempo> vă prezintă 8 dintre cei mai faini absolvenți de <pandemie>, 8 artişti compleți despre care veți mai auzi, cu siguranță! Şi ce mod mai bun de a-i cunoaşte, dacă nu printr-un spectacol care să le evidențieze calitățile? ”, anunță reprezentanții organizației „Cultură’n Şură”.

„Timp & Tempo” este o producție „Cultură’n Şură”  în parteneriat cu Teatrul de Comedie, proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Susținut de Kaufland Romania. Parteneri ]n proiect sunt Teatrul Bulandra, Teatrul de Stat Constanța , Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

„Timp & Tempo”  va ajunge în noiembrie și pe scena Teatrului Bulandra din București și la Teatrul de Stat Constanța. Are în distribuție opt foarte tineri actori, o parte dintre ei absolvenți ai facultăților de teatru în anii pandemiei: Irina Artenii, Aurelian Culea, Răzvan Mîndruță, Răzvan Omotă, Vlad Ionuț Popescu, Daniela Purcărea, Cristina Tudor și Ileana Ursu.

Articole similare