Educație

FOTO | Doi elevi buzoieni de gimnaziu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

Elevul Rareș-Răzvan Gheorghe a stabilit, în anul școlar abia încheiat, așa cum OPINIA semnala recent, un nou record pentru Școala „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, dar și pentru toate unitățile de învățământ de nivel gimnazial din țară: participarea la patru olimpiade naționale.

După ce a ajuns de patru ori la faza națională a olimpiadelor,  la ultima dintre acestea, „Științe pentru juniori”, care s-a desfășurat la Bacău, în perioada 24-28 iulie, el a făcut din nou o figură frumoasă, reușind să se califice, în premieră pentru Buzău, în lotul lărgit în vederea selecției pentru faza internațională a acestei competiții, de altfel singura de  această  anvergură pentru elevii de gimnaziu. „A fost o competiție dură, unde Rareș a obținut punctajul maxim la proba teoretică (disciplina Chimie), primind diplomă de excelență și premiul special pentru cel mai mai bun punctaj la Chimie (proba teoretică), premiul special pentru cel mai bun punctaj la Biologie (proba teoretică) și MENȚIUNE M.E.”, a anunțat pe Facebook  profesoara Serenella Dinu, inspector școlar fizică, chimie și biologie.

Inspectorul școlar i-a felicitat pentru această reușită pe elevii care au făcut echipă cu Rareș Gheorghe, pe profosorii care i-au antrenat și pe părinții care i-au susținut. „Un trio de aur care a strălucit la Bacău! Lotul reprezentativ al județului Buzău s-a întors victorios de la Olimpiada Națională Științe pentru Juniori, ediția a XVI-a, Bacău, 24-28 iulie 2023”, a anunțat inspectorul școlar de specialitate Serenella Dinu.

La această din urmă olimpiadă, Rareș a făcut echipă cu Irina Alexandra Drulea, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 11 Buzău, care, de asemenea, s-a calificat în lotul lărgit. Despre Irina Alexandra Drulea, OPINIA a semnalat  faptul că a absolvit ca șefă de promoție cu media 10 și că printre  preocupările ei, care sunt numeroase, se numără fizica, chimia, matematica, româna, ceea ce explică cumva faptul că a absolvit cei patru ani de gimnaziu cu media maximă. S-a implicat în activități de voluntariat, a participat la concursuri muzicale. A făcut parte și din echipa de robotică a Școlii nr. 11 și a fost cu această echipă implicată în activități de voluntariat. Ea își dorește să meargă mai departe la profilul Științele Naturii, la Colegiul Național „B. P. Hasdeu” , pentru ca ulterior să acceadă la Facultatea de Medicină.

Articole similare