sâmbătă, 24 octombrie 2020

FOTO | Deputatul Sorin Lazăr, la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în Uniunea Europeană

Deputatul social-demo­crat de Buzău Sorin Lazăr, președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a camerei inferioare a Parlametului a participat la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în Uniunea Europeană, conferință desfășu­rată în capitala Finlandei, Helsinki, în perioada 30 septembrie–1 octombrie 2019.

„În cadrul trioului de președinții al Consiliului Uniunii Europene, format din România, Finlanda și Croația, în perioada 30 septembrie-1 octombrie 2019, am participat la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța economică în Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Helsinki- Finlanda. Tema generală a președinției finlandeze este <De la discuții la soluții>, iar în acest sens, conferința s-a axat atât pe aspecte macroeconomice și de reglementare, cât și pe factori de creștere durabilă în economia europeană”, precizează Lazăr într-un comunicat de presă.

Acesta spune că a avut discuții cu vicepreședintele Comisiei pentru bugete din cadrul Parlamentului European „pe tema stabilității, convergenței și competiti­vității economice a statelor membre”: „În prima zi a conferinței, au avut loc discuții despre creșterea și stabilitatea economică, aprofundarea uniunii economice și monetare a UE și conso­lidarea rolului semestrului european. În a doua zi, tema discuțiilor s-a centrat pe găsirea de modalități concrete de încurajare a investițiilor, inovației și cre­ș­terii durabile, în contextul schimbărilor climatice. În cadrul grupului politic social democrat am avut discuții cu doamna Margarida Marques, vice­președinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European și raportor pentru proiectul Cadrului financiar multia­nual 2021-2027, pe tema stabilității, convergenței și competitivității economice a statelor membre. În opinia mea, exprimată ferm în discuțiile formale și informale din cadrul conferinței, mai multă coeziune înseamnă convergență reală și ­eli­minarea decalajului de dezvoltare dintre țările bogate și cele mai puțin bogate din UE”, mai spune deputatul social-democrat de Buzău Sorin Lazăr, președinte al Co­misiei pentru buget, finanțe și bănci.

loading...
error: Content is protected !!