Actualitate

FOTO | Daruri pentru copiii internați la Spitalul Județean Buzău

Crăciunul este sărbă­toarea preferată mai ales a copiilor, care îl așteaptă nerăb­dători pe Moș Crăciun, în ciuda dificultăților aduse de pandemie. Consiliul Jude­țean Buzău s-a gândit și la copiii mai puțin norocoși, care se află internați în diverse secții ale Spitalului Județean, și le-a dăruit pachete cu dulciuri. Momentul a culminat cu împodobirea bradului de Crăciun din holul spitalului, brad oferit, de asemenea, de către Consiliul Județean. „În ciuda perioadei dificile pe care o traversăm cu toții, cauzată de pandemia COVID-19, copiii internați în secțiile Pediatrie, O.R.L., Chirurgie Pediatrică, cu diferite probleme de sănătate, au fost vizitați, astăzi, de către ajutoarele lui Moș Crăciun de la Consiliul Județean Buzău. 60 de pachete cu dulciuri au fost aduse la spital, acestea fiind distribuite pe secțiile unde se află copilași internați. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită prin împodobirea bradului de Crăciun din holul spitalului, brad oferit tot de către reprezentanții Consiliului Județean Buzău”, transmite Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Reprezentanții unității medicale au mulțumit Consiliului Județean Buzău și președintelui acestuia, Petre Emanoil Neagu, pentru inițiativa care a adus zâm­betul pe buze copiilor suferinzi. „Conducerea unită­ții medicale mulțumește domnului președinte al Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru că și în acest an este alături de noi, pentru generozitatea și sprijinul de care a dat dovadă, prin această acțiune care a adus bucurie în sufletele micilor pacienți”, se mai arată în comunicatul Spitalului Județean.

Și Arhiepiscopia a adus daruri copiilor de Moș Nicolae

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Social-filantropic și misionar, a ținut să dăruiască, de asemenea, cadouri copiilor internați în spitalele din Buzău și Focșani, cu ocazia zilei de Moș Nicolae. Astfel, săptămâna trecută, 60 de copii au primit dulciuri, cărți și jucării, dar și multe altele, oferite de către preoții de caritate de la Spitalele Județene de Urgență din Buzău și Focșani, cu ajutorul personalului medical. „Cei mici au primit dulciuri, fructe, produse de igienă personală, cărți de povești, cărți de colorat, creioane și jucării. De asemenea, pentru secțiile de pediatrie ale celor două unități medicale, au fost donate pachete cu scutece de unică folosință, șervețele umede și alte produse de igienă”, se arată în comunicatul de pe site-ul Arhiepiscopiei.

În ciuda gestului frumos făcut de reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, aceștia au gafat în momentul în care au precizat valoarea totală a cadourilor, care s-a ridicat la 10.000 lei. Probabil că acest detaliu ar fi putut rămâne necunoscut în acest context, dat fiind că vorbim despre niște daruri oferite copiilor, nu despre donații pentru diverse instituții. Cu speranța că cei mici nu cunosc prețul cadourilor, în fotografiile postate pe site-ul Arhiepiscopiei se poate observa bucuria evidentă a copiilor internați în spitale în această perioadă.

Articole similare