Actualitate

FOTO / Cum se folosesc hackerii de Netflix pentru a fura date

Directoratul Național de Securitate Cibernetică anunță că hackerii devin din ce în ce mai inventivi în a fura datele de identificare ale clienților, iar în ultima vreme, aceștia se folosesc de compania de streaming Netflix. Potențialele victime primesc un e-mail sau un SMS în numele Netflix, prin care sunt înștiințați că trebuie să-și actualizeze informațiile de client. Textele sunt scris corect din punct de vedere gramatical, dar conțin linkuri dăunătoare care odată accesate, facilitează accesul hackerilor la informații personale. Oamenii sunt sfătuiți să verifice veridicitatea acestor mesaje și să nu acceseze linkuri din surse necunoscute.

„Ai primit un e-mail, sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți ‘actualizezi informațiile de client’? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare. Textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută.

Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale. Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute și scanează-le cu o soluție de securitate. Atunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online”, sunt recomandările Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker