miercuri, 23 septembrie 2020

FOTO | Cum rezolvă autorităţile traficul de coşmar de pe DJ 203K

Circulaţia pe drumul judeţean 203K a devenit un coşmar zilnic pentru riveranii Văii Slănicului de când au început lucrările de reabilitare a şoselei. Şoferi care sunt obligaţi, de multe ori, să încalce regulile rutiere pentru a ieşi din ambuteiaj, semafoare care mai mult încurcă decât descongestionează traficul şi lucrări făcute de mântuială pentru reconsolidarea terasamentului cu piatră uitată pe asfaltul care cu greu permite trecerea a două maşini una pe lângă cealaltă – aceasta este imaginea zilnică pe DJ 203K. Apropierea iernii dă fiori reci celor nevoiţi să circule zilnic cu maşina pe acest drum judeţean, dat fiind că pe anumite tronsoane s-a decopertat asfaltul vechi iar piatra aruncată cu lopata în stilul lui Dorel este un real pericol pentru şoferi, dar şi pentru pietoni care pot fi accidentaţi în orice moment.

Zona Mărăcineni dă cele mai mari bătăi de cap atât şoferilor cât şi autorităţilor care au încercat să găsească soluţia pentru disciplinarea conducătorilor auto care depăşesc coloana de maşini care aşteaptă culoarea verde a semaforului sau care intră pe culoarea roşie pe tronsonul resticţionat la o singură bandă de circulaţie. De la debutul lucrărilor, 21 de sancţiuni au fost aplicate de poliţişti, incluzând şi reţinerea permiselor de conducere în cazul celor care au trecut pe „roşu” sau au depăşit coloana de maşini, cele mai multe după ce elevii au revenit la şcoală. Cea mai recentă intervenţie  în forţă a poliţiştilor pe DJ 203K, pe zona Mărăcineni, a fost la începutul acestei luni, după ce mai mulţi conducători auto au semnalat presei problemele de trafic de pe tronsonul cu lucrări. Pe 5 noiembrie, 11 permise au fost reţinute de poliţişti pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului (nouă) şi nerespectarea regulilor privind depăşirea (două).

Şi reprezentanţii societăţii care a obţinut contractul de lucrări au fost atenţionaţi să remedieze problemele semnalate de şoferi pe tronsoanele unde sunt executate lucrările. De la excavări nesemnalizate corespunzător cu balize, diferenţe de nivel între asfalt şi zona decopertată, la marcaj provizoriu netrasat pe tronsoanele asfaltate, toate acestea au fost identificate de poliţiştii specializaţi şi puse în vedere executanţilor pentru a fi remediate. Două verificări au fost făcute pe linia siguranţei traficului, una în vară şi una la începutul acestei luni, controalele fiind finalizate cu avertisment.

Zilele trecute, poliţiştii au abordat tema riscului rutier şi modalităţi de reducere a acestuia, în discuţii şi cu angajaţi ai societăţilor care desfăşoară transport de persoane, înclusiv cu şoferii TransBus care operează pe DJ203K şi care îngreunează de multe ori traficul pe tronsoanele de şosea îngustată. Poliţiştii au readus în atenţie eventuale abateri pe care şoferii din această categorie ar fi predispuşi să le săvârşească. Cu această ocazie au fost prezentate cauzele generatoare de accidente de circulaţie şi exe­mple semnificative cu accidente de circulaţie în care au fost implicaţi conducătorii auto care desfăşoară acti­vităţi de transport în comun.

Totodată, au fost aduse în prim-plan diverse măsuri de prevenire a accidentelor de circulaţie oportune pentru a fi puse în aplicare, dar şi importanţa purtării centurii de siguranţă sau prelucrarea noilor prevederi legislative care sancţionează utilizarea telefonului mobil în timpul condusului.

A fost abordat şi subiectul privind consumul de alcool şi consecinţele în urma conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a tratamentului medicamentos contraindicat persoanelor care conduc autovehicule, dar şi modul în care viteza excesivă influenţează gravitatea unui eveniment rutier.

La finalul întâlnirii au fost ridicate şi discutate probleme privind circulaţia pe drumurile publice din judeţ, prevederi legale şi alte aspecte care au interesat pe cei prezenţi.

La activitate au participat aproximativ 50 de conducători auto.

loading...
error: Content is protected !!