Educație

FOTO | Cum este promovată legislația muncii la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”

Liceul Tehnologic „Henri Coandă’’ a sprijinit și în acest an organizarea etapei județene a Concursului Național „Ştiu și aplic – Securitatea și Sănătatea în Muncă se deprind de pe băncile școlii!”. De aceea, unitatea de învățământ a fost gazdă pentru 30 de elevi, de la mai multe unități cu profil tehnologic și teoretic din județ, care au participat la această competiție inițiată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, competiție care le oferă posibilitatea de a-și transpune cunoștințele în abilități și aptitudini.

Este un concurs  cuprins în Calendarul Activităților Naționale și este cofinanțat de Ministerul Educației. El are ca obiectiv principal încurajarea și atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită Securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale.

Gazdă a competiției județene

Faza județeană a concursului a cuprins două etape: proba teoretică „Ce știm despre securitate și sănătate în muncă?” (test individual pe calculator şi probă practică contra cronometru „Identifică riscurile, alege Echipamentul Individual de Protecţie necesar”.

Potrivit punctajului obținut, cele mai bune echipe s-au dovedit a fi cele de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă’’ din Buzău, de la Liceul Tehnologic Economic „Elina Matei Basarab” din Râmnicu Sărat și de la Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” din Buzău. Acestea se vor prezenta la faza națională a competiției, care în acest an se va desfășura la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași.

„Concursul are o vizibilitate din ce în ce mai mare de la o ediție la cealaltă, fiind un punct de reper în domeniul pe care îl promovează”, transmite profesoara Carmen Florescu, director adjunct al Liceului Tehnologic „Henri Coandă’’.

La rândul său, coordonatorul ediției județene din acest an, profesoara Mihaela Duca, subliniază preocuparea pe care această unitate de învățământ o are pentru educarea elevilor săi cu privire la securitatea în muncă. „Educarea tinerilor în domeniul legislației muncii este o preocupare constantă în activitatea liceului nostru, aspect ce a putut fi observat în rezultatele obținute de elevi la aceste concursuri. Noi oferim pieței muncii meseriași buni și este foarte important ca aceștia să cunoască drepturile și obligațiile ce le revin conform Codului Muncii și să respecte regulile în domeniul securității și sănătății. Utilajele, aparatura sau roboții  tot mai performanți din domeniul mecanic, electromecanic, electric sau ingineria mediului, impun o atenție maximă și deprinderi specifice. De aceea organizarea unui asemenea concurs la nivel județean reprezintă pentru noi o onoare și o responsabilitate pe care o tratăm cu seriozitate de fiecare dată”, spune aceasta.

Articole similare