Educație

FOTO | Cum dorește să aducă Școala Gimnazială nr. 7 Buzău starea de bine în rândul celor mici

Cele cinci zile din „Săptă­mâna Altfel” sunt dedicate stării de bine la Școala Gimnazială nr 7 Buzău. „<Orarul> cu activități este gata, așa că nu ne mai rămâne decât să îi pregătim pe cei mici pentru ci­nci zile pline de culoare, veselie, stare de bine. Pentru că, în această perioadă, sănătatea emoțională este mai importantă ca oricând”, spune prof. înv. primar Cristina Tacu. Acțiunea unității de învăță­mânt buzoiene este susținută  de programul „Profesori Fericiți pentru România”, fiind dezvoltat și implementat împreună cu dascălii din întreaga țară. Astfel, în perioada 24-28 mai, timp de cinci zile, peste 25.000 de cadre didactice și copii din ciclul primar și preșcolar din toată țara sărbătoresc „Săptămâna Sănătății Emoțio­nale”.

„Fiecare zi a <Săptămânii Sănătății Emoționale> are o ­anumită temă și un challenge pe care copiii și profesorii trebuie să îl îndeplinească. Astfel, elevii și preșcolarii vor avea oportunitatea de a-și recunoaște, controla și valoriza emoțiile în scop constructiv și benefic dezvoltării lor emoționale”, explică Tacu. Potrivit aceleiași surse, „Săptămâna Altfel” va începe cu „Ziua bucuriei unui nou început” – „Poartă ceva verde pentru a da startul unei săptămâni a sănătății emo­ționale. Începeți dimi­nea­ța cu recunoștință, împărtășind trei lucruri pentru care sunteți recunos­cători” – și va fi urmată de o zi a supereroilor care le va aduce aminte copiilor de supereroul preferat: „Ziua supereroilor: poartă ceva care îți aduce aminte de supereroul tău preferat și descoperă care sunt superputerile tale. Discutați cu elevii voștri despre cum putem să ne folosim calitățile în munca în echipă și cum ne fac acestea să ne simțim”, este îndemnul cadrului didactic.

Miercurea este dedicată sănătății fizice și îi va găsi pe elevii claselor primare îmbrăcați cu un tricou sport și pregătiți pentru acest gen de activități. Este ziua în care li se vor da mai multe informații despre mișca­rea fizică atât de necesară pentru sănătatea lor. „Studiile arată că, atunci când introducem scurte exerciții fizice în timpul unei ore, elevii se concentrează mai ușor, indiferent de materia predată”, spune cadrul didactic coordonator Cristina Tacu. Joi, copiii sunt invitați să își exprime emoțiile în cadrul unor activități incluse generic în <Ziua emoțiilor ­co­lorate>.  Ei sunt îndemnați să poarte îmbrăcăminte colorată și să participe la discuții despre toate emoțiile pe care le simt. Este vorba despre o activitate în care vor învăța „să accepte și să gestioneze emoțiile în mod natural și sănătos”.

Și, după atâta emoție și culoare, vinerea este dedicată în totalitate stării de bine. Cadrele didactice îi vor îndemna pe cei mici să exprime starea de bine purtând haine amuzante pentru a se bucura de buna dispoziție pe care acestea le-o oferă. În această zi cadrele didactice și-au propus să aducă și umorul în clasă „printr-o mulțime de jocuri de conec­tare, relaxare și stare de bine. Umorul aduce bucurie și creea­ză o experiență ­emoțio­nală pozitivă, pe care elevii o împărtășesc între ei, dar și cu  dascălul lor”.

Majoritatea profesorilor au ales să sărbătorească Săptă­mâna Sănătății Emo­ționale în perioada 24-28 mai, iar unii au început cu o săptămână mai devreme sau urmează să organizeze acest eveniment în școala lor. Organizatorii sunt de părere că principiile Săptă­mânii Sănă­tății Emoțio­nale, o săptă­mână ,,altfel” a emoțiilor, pot fi integrate în fiecare zi de școală, aducând astfel mai multă bucurie, entuziasm și conexiune între copii și profesorii lor.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker