Politic

FOTO | Cum a demontat o chermeză USR – PMP o miciună a liberalilor

Chermeză „pe dreapta”, vinerea trecută, la un restaurant din Buzău, unde a avut loc „primul eveniment de consolidare a Alianței Dreapta Unită la Buzău, chiar în fieful lui Ciolacu”, după cum precizează un comunicat de presă al organizației județene a Uniunii Salvați România.

Conform sursei citate, la eveniment au participat peste 130 de membri ai Uniunii Salvați România și ai Partidului Mișcarea Populară. Invitați speciali ai întâlnirii au fost europarlamentarul Eugen Tomac, președinte PMP, europarlamentarul USR Vlad Botoș, funcționarul european Alina Gîrbea, președinte USR Benelux, și Ionuț Simioncă, secretar general PMP, care este soțul fostului deputat PSD de Buzău Ionela Dobrică.

De asemenea, fotografiile trimise presei de către organizatori arată că la întâlnire au fost prezenți liderii județeni ai USR, fostul prefect Silviu Iordache, și PMP, fostul senator Dorin Bădulescu, dar a lipsit Mihai Cristescu, președintele organizației județene a Forței Dreptei, formațiune politică parte, alături de PMP și USR, a Alianței Dreapta Unită. De asemenea,  au fost prezenți liderul unei formațiuni politice locale, Alianța pentru Salvarea Buzăului, Doru Muzgoci – fost PDL, PSD și PRO România -, dar și fostul viceprimar a municipiului Buzău Constantin  Ionescu (fost PDL, PNL și PRO România), acum președinte al  Organizației Municipale PMP.

„O seară încărcată de discuții constructive despre organizare, despre anul electoral 2024, despre comunitățile buzoiene, despre România, despre Uniunea Europeană, despre cum Dreapta Unită va câștiga alegeri în județul Buzău”, se mai arată în comunicatul USR.

O minciună pentru spălarea obrazului lui Avrămescu

Dincolo de chermeza și de declarațiile sforăitoare ale reprezentanților USR Buzău, evenimentul în sine a devoalat o minciună aruncată în spațiul public de fostul președinte al organizației județene a Partidului Național Liberal, ex-deputatul Gabriel Avrămescu, în momentul în care a fost înlocuit cu Adrian Mocanu. Avrămescu a susținut că numirea unui președinte de la PMP ar face parte dintr-o strategie comună de unire a dreptei, care să includă și PNL. Iată că acest lucru se dovedește a fi un basm, singura șansă de realizare fiind o migrare în masă a oamenilor conduși de Dorin Bădulescu din PMP în PNL.

Reamintim  că în momentul instalării lui Adrian Mocanu la conducerea PNL Buzău, fostul deputat Avrămescu spunea: „Este vorba despre o demisie, pentru că la nivel național se dorește construirea unei forțe care să coaguleze toate forțele de dreapta din tot spectrul politic. Din partea PMP a fost această solicitare ca în eventualitatea unei veniri în cadrul partidului, una dintre funcțiile vizate să fie aceea de președinte al organizației județene a PNL Buzău. Am înțeles această nevoie și această solicitare, nu vreau să ne punem în niciun fel în calea acestui proiect, pentru că e nevoie de unitate și de coagularea forțelor. Drept urmare, împreună cu Vlad Pufu am decis să facem un pas în spate pentru a lăsa calea liberă pentru cei care au vrut această funcție”, declara ex-deputatul Gabriel Avrămescu, fost președinte al organizației județene a Partidului Național Liberal, la scurt  timp după ce conducerea centrală l-a instalat în fruntea PNL Buzău pe fostul deputat traseist Adrian Mocanu.

La rândul său, senatorul Vlad Pufu, care a demisionat – dar ulterior a revenit – din fruntea organizației municipale, spunea: „Conducerea PNL a decis să schimbe președintele organizației județene (subl. n.), și era normal, cum am început un proiect în urmă cu trei ani și am făcut parte dintr-o echipă, să îmi închei și eu mandatul aici. Deocamdată, sunt demisionar din toate funcțiile politice pe care le-am deținut, prim-vicepreședinte al PNL Buzău și președinte al organziației municipale PNL Buzău. Acțiunea pe care am luat-o la cunoștință în această dimineață face parte dintr-un proces mai amplu, de fuziune a tuturor fracțiilor care mai erau pe dreapta politică. La Buzău era una dintre cele mai bune filiale din țară ale PMP, și atunci logica electorală așa s-a concretizat, uniunea sub un singur proiect, PNL cu o conducere nouă”.

Cei care au citit cu atenție această declarație, pe care OPINIA a publicat-o la momentul respectiv, au observat, cu siguranță, că senatorul Pufu a încearcat să restabilească adevărul încă din ziua schimbării, când a spus că decizia organizației centrale a fost aceea de a schimba președintele pe județ, fapt care ne-ar conduce la concluzia că Avrămescu și-a dat demisia pentru a nu fi demis, atât timp cât hotărârea aducerii lui Mocanu în fruntea partidului la Buzău fusese luată.

Mai mult, se vedea de atunci că Partidul Mișcarea Populară nu a avut nicio intenție de a se alia, într-un fel sau altul, cu Partidul Național Liberal, optând, iată, pentru o alta, cu veșnicii perdanți de la USR și partidul „one man show” Forța Dreptei, îmbătându-se cu iluzia că o asemenea construcție ar putea deveni a doua forță politică din România. Deci este greu de crezut că un asemenea partid ar fi putut avea influență asupra PNL pentru a numi în funcție un șef de organizație județeană.

În aceste condiții, „cutremurul” prin care a trecut organizația județeană a Partidului Național Liberal la finalul anului trecut pare a avea o cu totul altă conotație. Respectiv totul seamănă cu o operațiune prin care liberalii – buzoieni și de la centru – au izbutit să scape de Avrămescu de la conducerea organizației județene, dat fiind că prestația acestuia din poziția respectivă a fost mult sub așteptările tuturor. O prestație care ar fi bătut în cuie PNL Buzău pe ultima poziție pe țară din punctul de vedere al rezultatelor electorale.

Conform unor surse interne, lui Avrămescu i s-ar fi reproșat în permanență că luările de poziție publice ale unui președinte de organizație județeană nu trebuie să se axeze în principal pe numărarea gropilor din asfaltul din municipiul Buzău și să critice, până la exasperarea inclusiv a membrilor de partid, orice acțiune sau virgulă pusă greșit de primar. Aceasta în condițiile în care realizările din primii trei ani de mandat ale deputatului Avrămescu, liderul liberalilor din județul Buzău, reprezentant al unui partid politic aflat full-time la guvernare în aceeași perioadă, sunt cât se poate de subțiri, de anvergura giratoriului din plastic de la Spătaru.

Bineînțeles că retragerea fără gălăgie a acestuia din fruntea PNL Buzău nu s-a făcut degeaba, el fiind recompensat cu funcția de prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), o funcție plătită extrem de bine. Elena Doina Dascălu, fostul prim-vicepreședinte ASF încasa un salariu de 38.477 lei și o indemnizație de membru al Consiliului ASF în valoare de 19.665 lei; în ultima sa declarație de avere, din vara anului trecut, Dascălu a menționat un venit anual de 713.489 lei din indemnizația de la ASF.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker