Politic

FOTO / Cum a decurs vizita premierului Ciolacu la Buzău

Premierul Marcel Ciolacu a venit vineri la Buzău, pentru a lua parte la discuțiile cu fermierii din județ, împreună cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu. La întâlnire au mai participat președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, Lucian Romașcanu, deputatul Romeo Lungu, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, dar și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Pe lângă vestea că Buzăul va fi unul dintre cele șase orașe în care se va înființa un Centru de Colectare legume – fructe, premierul Ciolacu a declarat că se va ocupa și de problema exportului de cereale ucrainene pe teritoriul României, situație care a stârnit nemulțumirea fermierilor și a determinat o serie de proteste a acestora.

„Urmează să am o deplasare cu mai mulți miniștri la Kiev, când cred că o să finalizăm toate discuțiile în ceea ce privește exportul pe teritoriul României (…) Urmează să facem un memorandum în aceste 30 de zile și un sistem de dublă licențiere atât pe teritoriul Ucrainei, cât și pe teritoriul României. Cu adevărat, nu se poate exporta pe teritoriul României prin intermediari și traderi. Exportul va fi direct la procesatori, în cazul în care aceștia doresc să importe din Ucraina, cu un sistem foarte clar de control ANSVSA, chiar cu eșantioane mai numeroase decât până acum și cu adevărat o discuție foarte aplicată în ceea ce privește tranzitul. Mi-aș dori un tranzit mult mai mult pe zona de căi ferate și pe Dunăre. Urmează să am o deplasare la Varna, să continui dialogul și cu prim-ministrul Greciei, și cu prim-ministrul Republicii Moldova și cu prim-ministrul Bulgariei”, a mai precizat premierul Marcel Ciolacu.

Încă un subiect pe care premierul l-a lămurit a fost acela al noilor măsuri fiscale ce propun și impozitarea cu 70 la sută a veniturilor a căror proveniență nu poate fi dovedită, prevedere care ar fi putut fi interpretată și în sensul darului de nuntă primit de miri de la nuntași. Marcel Ciolacu a subliniat că impozitarea nunților și a botezurilor nu a fost niciodată considerată o opțiune: (Nunțile, botezurile, n.red.) nu intră aici. În politică trebuie să îți fie frică nu de ceea ce faci, trebuie să-ți fie frică de ceea ce se poate inventa că ai fi făcut sau ai fi vrut să faci. N-a avut nimeni în cap vreodată să impoziteze nunțile și botezurile”.

Vizita premierului în Buzău s-a încheiat cu o vizită la târgul de carte Gaudeamus de la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”, dar și cu o raită la târgul Toamna Buzoiană, acolo unde a stat de vorbă cu comercianții și a degustat mai multe produse tradiționale expuse.

Un comentariu

  1. problema cultivarii cerealelor in campia nord-dunareana este veche, la fel si comercializarea lor in imperiu; in antichitate, problema a fost rezolvata simplu – prin masuri intelepte care au asigurat o pace durabila (pax eterna) la frontiera rasariteana a imperiului roman; un document original (care se afla expus la Muzeul Judetean din Buzau) consemneaza masurile/deciziile luate de senatul/imparatul roman pentru asigurarea pacii la frontiera imperiului; daca este citit cu atentie/inteligenta aflam cateva masuri/decizii intelepte luate de impara/senatul roman: printre care: aplanarea unui razboi in regiune prin unirea/comasarea armatelor de la frontiera imperiului (cum ar fi astazi armatele NATO, Rusiei si Ukrainei), stabilirea unui pret unic/determinat/stabilit pentru comercializarea cerealelor (chiar si rezolvarea unei crize de supraproductie); studierea/cercetarea acestui document ar fi o cerinta obligatorie pentru politicienii Uniunii Europeni, iar sarcina istoricilor/arheologilor români este de a-l face cunoscut…

Articole similare