Politic

Ce spune Romeo Lungu despre Centrul Regional de Colectare a fructelor și legumelor

Vești promițătoare pentru comunitatea agricolă din Buzău. Într-o postare recentă, pe pagina sa de Facebook, deputatul Romeo Lungu a anunțat că Buzăul va găzdui unul dintre cele șase Centre Regionale de Colectare și Condiționare a legumelor și fructelor din țară pentru care construcția va fi demarată anul acesta. Vineri, o delegație din partea buzoiană din care au făcut parte deputatul Romeo Lungu, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău Adrian Petre, mai mulți primari și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, au inspectat terenurile pentru a alege cea mai potrivită locație pentru acest centru. După evaluarea mai multor opțiuni, s-a decis că acesta va fi construit în zona Mihăilești prin Casa Unirea.

„Dimineață cu vești bune pentru fermieri! Buzăul va avea unul din cele șase Centre Regionale pentru colectarea și condiționarea legumelor și fructelor, pentru care va fi începută construcția anul acesta. În această dimineață (22 septembrie, n.red.), împreună cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, am luat la pas cele mai bune locații pentru construirea centrului. În cele din urmă, acesta va fi construit prin Casa Unirea la Mihăilești. Depozitul de colectare și condiționare a legumelor și fructelor reprezintă o resursă crucială pentru fermieri, ajutându-i să gestioneze recolta mai bine și să furnizeze produse de calitate consumatorilor, de aceea investiția în zonă va reprezenta un sprijin important pentru fermieri”, a scris deputatul buzoian pe pagina sa de socializare.

Depozitul de colectare și condiționare a legumelor și fructelor va fi un activ crucial pentru fermierii din zonă. Acest centru le va oferi acestora resursele necesare pentru a gestiona recolta în mod eficient și pentru a furniza produse de calitate consumatorilor. Investiția în acest proiect va aduce un sprijin semnificativ comunității agricole din Buzău. Această inițiativă este parte a eforturilor continue de sprijinire a fermierilor și de promovare a agriculturii locale. Este o veste bună atât pentru comunitatea agricolă din Buzău, cât și pentru cei interesați de dezvoltarea sectorului agricol din zonele învecinate.

Articole similare