Politic

FOTO / Cum au marcat social-democrații buzoieni „Adevărata Vineri Verde”

Vinerea Verde a fost marcată și de social democrații buzoieni, care le-au propus locuitorilor orașului o campanie de conștientizare a problemelor de mediu și de încurajare a folosirii mijloacelor nepoluante de deplasare. Fie că și-au luat bicicletele, trotinetele sau chiar dacă au ales mersul pe jos, aceștia s-au deplasat pe traseul Inelului Verde din sudul orașului (Poarta Crâng – Aleea Eroilor – Obelisc), începând cu ora 16.30.

La eveniment au participat senatorul Lucian Romașcanu, deputații Romeo Lungu, Laurențiu Țepeluș și Andi Cristea, primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma, viceprimarii Oana Matache și Ionuț Apostu, și vicepreședintele Consiliului Județean Buzău Adrian Petre. „Cu toții și-au dorit ca, prin puterea exemplului să îi îndemne pe buzoieni ca măcar o zi pe săptămână, să renunțe la autoturismele personale și să le înlocuiască cu mijloace alternative de transport, ori cu mersul pe jos, în scopul reducerii poluării mediului înconjurător. Prin acțiunea de vineri, membrii PSD Buzău și-au dorit nu doar să susțină protejarea mediului înconjurător, ci și să promoveze deplasarea cu mijloacele de transport ecologice. Evenimente similare au avut loc și în mediul rural, primarii social-democrați din mai multe comune buzoiene, au promovat și ei mijloacele de transport nepoluante”, se arată într-un comunicat de presă al organizației județene a Partidului Social Democrat.

Acțiunea a făcut parte dintr-o campanie mai amplă a Partidului Social Democrat care a vrut să dea un exemplu despre cum ar trebui să arate o „Adevărată Vineri Verde” organizată la nivel național. În platforma dedicată acestei zile s-au înregistrat peste 700 de localități din toată țara, participanții parcurgând peste 12.000 de kilometri, mai arată sursa citată.

La rândul său, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a făcut, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, un bilanț al acțiunilor PSD din țară de vineri: „Peste 700 de localități din toată țara. Peste 5.000 de membri și simpatizanți PSD. Peste 12.000 de km parcurși cu mijloace de transport ecologice. Harta acțiunii <Adevărata Vineri Verde> https://bit.ly/34LLbJd demonstrează cât de mult își doresc românii o țară curată, în care să se respire și să se trăiască sănătos. Dar pentru acest lucru este nevoie de mai mult decât vorbele goale ale autorităților sau o poză în fața guvernului. Pentru a avea cu adevărat aer curat și o poluare redusă, apă curată și păduri, deșeuri gestionate inteligent este nevoie de mai mult: de un set de politici coerente de mediu, susținerea autorităților locale și suportul autorității centrale pentru o dezvoltare sustenabilă. #împreunăpentruunmediusănătos #adevăratavineriverde, a scris Ciolacu pe Facebook.

Articole similare