Educație

FOTO | Cum au înțeles reprezentanții Hasdeului să facă public cel mai mare succes al unui elev din ultimii 20 de ani

Reprezentanții Colegiului Național „B.P. Hasdeu” au ținut morțiș să se acopere de ridicol în momentul în care au anunțat pe rețelele de socializare ultimul, și cel mai mare!, succes obținut în ultimele două decenii de un elev al celei mai titrate instituții de învățământ din județ. Astfel, în postarea referitoare la cele două medalii de aur obținute de hasdeianul David Andrei Vlad la Olimpiada Internațională „Științele Pământului”, tânărul performer este pomenit în treacăt și doar cu unul dintre cele două prenume; în schimb, postarea conține un pomelnic cu cinci nume de cadre didactice care au vrut să se cocoațe pe această performanță.

„De două ori aur! După ce a transformat bronzul de la Olimpiada Internațională de Biologie de anul trecut în argint la cea din anul acesta, hasdeianul nostru a reușit remarcabila performanță de a obține două medalii de aur la Olimpiada Internațională «Științele Pământului»: una la proba teoretică și cealaltă la proba de proiect, împreună cu alți doi membri ai lotului României! Felicitări, Andrei! Felicitări și profesorilor care ți-au fost alături în acest drum încununat de succes: (…) – fizică, (…) – chimie, (…) – biologie, (…) – geografie, precum și (…) – pentru sprijinul acordat în perioada de pregătire a olimpiadei internaționale! Hasdeieni de pretutindeni, aveți de ce să fiți mândri in continuare!”, este postarea Colegiului Național „B.P. Hasdeu”. Interesant este că nici după ce mai mulți utilizatori ai rețelelor sociale au atras atenția, în mod mai mult sau mai puțin direct, că numele elevului nu este complet în postare, nimeni nu a catadicsit să o modifice.

Mai mult, după cum relatează David Andrei Vlad într-un interviu pentru OPINIA – care a fost publicat în ediția de miercuri a ziarului nostru -, el s-a pregătit pe cont propriu pentru această olimpiadă internațională, la științe care nu se predau în școală, precum Geologia, Meteorologia, Astronomia, Mineralogia, Oceanografia, Climatologia: „M-am pregătit intens la multe științe, care nu se predau la școală; de exemplu: Geologie, Meteorologie, Astronomie, Mineralogie, Oceanografie, Climatologie; sunt multe pentru că Geoștiințele cuprind  un domeniu vast (…) Tot volumul de cunoștințe necesita un volum de lucru mai mare decât se întâmplă la școală; mult mai mult și nici nu se predau toare materiile în școală. În perioada de pregătire pentru etapa internațională m-a ajutat foarte mult domnul profesor Mihai Mîncu (profesor de Geografie la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, unul dintre cele cinci cadre didactice pomenite în postarea reprezentanților Hasdeului, n.r.), care mi-a oferit și numeroase materiale pe care le-am studiat”.

Fără a comenta mai mult, vom spune doar că este greu de crezut că în viitorul apropiat profesorii vor înțelege că în centrul Educației este locul elevilor, nu al domniilor-lor; aceasta în condițiile în care cadre didactice – pe care, de altfel, nu le poți atinge nici măcar cu un fir de iarbă, darămite cu o vorbă, căci se zburlesc instantaneu – de la o școală cu pretenții precum Colegiul Național „B.P. Hasdeu” (se fac că) nu au priceput această cerință fundamentală.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker