Actualitate

FOTO | Cu un an înaintea morții Valentinei, Cosmin Dan a fost reclamat la Poliție de o fată pe care a amenințat-o că îi dă foc

Cosmin Dan, tânărul care a ucis-o, sâmbătă dimineață, pe Valentina Daniela Nica, incendiind camera în care aceasta zăcea în urma unei bătăi aplicate de tânărul furios, beat și drogat, a dat de mult dovada unui comportament deviant. Conform unor dezvăluiri de ultimă oră, el obișnuia să bată, la nervi, diverse fete din anturaj, dar și să le amenințe, inclusiv cu incendierea. Mai grav este faptul că Poliția avea cunoștință de comportamentul lui Cosmin Dan de cel puțin un an înaintea comiterii grozăviei, însă a preferat să îl ,,conserve” – dat fiind că atracția sa pentru substanțe interzise era binecunoscută de oamenii legii – pentru a le furniza, probabil, fărâmituri de informații despre cei de teapa lui ori despre figuri noi apărute pe piața buzoiană a dealerilor de droguri.

În cele ce urmează, prezentăm un caz înregistrat fix cu un an înaintea morții Valentinei, care susține întru- totul afirmațiile de mai sus. Deși tânăra cu care am stat de vorbă și ne-a pus la dispoziție datele respective a acceptat să îi publicăm numele și fotografia, din motive pe care le veți înțelege citind acest articol am ales să îi protejăm identitatea.

În urmă cu un an, tânăra respectivă, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic, colegă și prietenă a Valentinei Nica, intra în atenția lui Cosmin Dan, care, aflat într-un club într-o stare euforică, ,,trage de ea” și îi face ­pro­puneri indecente. Aceasta refuză și face greșeala de a o informa pe prietena celui care acum a devenit criminal, Anisia, fapt care a atras furia acestuia din urmă. Furie materializată printr-o serie de mesaje de amenințare pe o rețea de socializare, unele mai greu de reprodus pe hârtie – atenție, de pe contul Anisiei! -, dintre care unul atrage atenția în contextul celor întâmplate sâmbătă: ,,Îți dau foc, zdreanțo, dacă nu vii să ne punem față în față”.

Sfătuită de familie, tânăra s-a prezentat la Poliția Municipiului Buzău, sâmbătă, 24 februarie 2018, cu dovada ­res­pectivelor amenințări, unde a depus plângere. Ea spune că polițiștii care au audiat-o nu s-au arătat prea interesați de oful ei, ci au încercat să o descoasă în legătura cu activitatea infracțională a lui Cosmin Dan din domeniul substanțelor interzise. Văzând că aceasta nu deține informațiile care îi interesau, au pus-o să scrie o plângere și au trimis-o acasă. Unde aceasta realizează că nu i-a fost ofe­rit numărul de înregistrare, pe care îl recuperează abia luni, când se prezintă din nou la Poliție în acest scop. Scârbită de ceea ce i s-a întâmplat la Poliție, ea își retrage plânge­rea opt zile mai târziu, pe 5 martie, după ce Cosmin Dan și Anisia își cer scuze și promit că nu se mai întâmplă. Nu s-a întâmplat cu ea, s-a întâmplat cu Valentina, fix un an mai târziu.

Poliția confirmă, în mod oficial, deschiderea unui dosar penal pe numele lui Cosmin Dan sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare cu acte de violențe, dosar închis în urma împăcării părților. Simplu, civilizat și mai ales comod, nu?

Mai rămâne de spus și faptul că, în ziua morții Valentinei, Anisia o contactează pe o rețea de socializare pe tânăra în cauză pentru a-i cere socoteală ,,că nu se poteolește”, pentru un presupus “ador” pe care aceasta l-ar fi dat unei fotografii cu Cosmin Dan. După ce se lămurește că este o confuzie, constatând că tânăra îl tratase pe acesta cu un “block”, conversația se încheie.

Mesaje de amenințare de pe conturi false

A venit momentul în care trebuie să explicăm de ce, în ciuda dorinței fetei de a i se cunoaște numele, am ales să îi protejăm identitatea. Joi dimineață, m-am prezentat la Poliție pentru a cere date oficiale legate de povestea plângerii depusă de tânăra în cauză. Două ore și jumătate mai târziu, aceasta a început să primească amenințări și ,,sfaturi” de a se potoli și de a nu mai scormoni lucrurile. ,,Anisia nu va păți nimic, eu o voi proteja”, i s-a scris de pe unul dintre conturile false.

,,Nu pot să spun cine sunt, dar spre binele tău este să lași legea să-și facă datoria, fiindcă alți comentatori ca tine care au incitat lumea contra fetei ăleia și băieților au stat la declarații aseară (miercuri seară, n.r.) 4 ore (…) Îmi e tare teamă să nu fii și tu pe lista aceea, îți spun prietenește, tu faci ce vrei… Dar asta se cheamă incitare la lucruri urâte. Te pup și ai grijă de tine, păcat de tine să fii implicată… aici e vorba de ceva grav, toate comentariile vor fi date”.

7 Comentarii

 1. Se fac presiuni asupra fetei ptr ca declaratia ei ar conta mult la sentinta criminalului.

 2. Inainte de a da cu pietre, puneti aici, sub protectia anonimatului, dar concret, un caz de coruptie in care sa fie implicati politisti din Buzau.

 3. Inca o dată corupția lucrătorilor din poliția Buzău va trece neobservată. Politisti prinsi la furat,mutați la mai bine ca sa iasă din atentia opiniei publice,sefi de servicii cu afaceri pe numele nevestelor,reclamații tratate in bătaie de joc si convenabil pt ei.Bătăi, omoruri, trafic de stupefiante,prostituție,jocuri ilegale de noroc,contrabandă din ce in ce mai vizibile si ei se fac ca nu văd. Nu e logic ca ori sunt corupți ori total neprofesioniști?Ei sunt noii interlopi de fapt.Ei protejează clanurile,smardoii,traficanții.

 4. Politia e mana in mana cu criminalii. Trimit raport la avocatii criminalilor sa stie pe cine sa intimideze si sa ameninte sa taca ca sa poata scapa criminalii.
  Niste mizerii.
  Coruptie.

 5. Nu cumva amenintarile vin din partea tatalui Anisiei? Care stim bine ca lucreaza in Politie.
  Speram ca Procurorii si Judecatorii sa-si faca treaba si sa dea dovada de profesionalism.

 6. Criminalul era cocos in fata fetelor, idiotul. O sa dea el peste baietii „buni” la mititica, sa vada ce-l asteapta. Pe viata l-as tine in inchisoare.

 7. Daca Politia nu-l dezvaluie pe cel care ameninta in felul acesta, inseamna ca mesajul vine de la cineva din interior!

Articole similare