sâmbătă, 24 octombrie 2020

FOTO | Comunicat al deputatul PSD Sorin Lazăr despre Legea Bugetului de Stat pe anul 2019: „PSD a îndreptat greșelile Opoziției și crește alocațiile copiilor”

„După o săptămână de dezbateri, atât în comisiile reunite de buget-finanțe din cele două camere cât și în plenul Camerei Deputaților, în ședința de plen comun a Camerei Deputaților și Senatului, am votat Legea Bugetului de Stat pe anul 2019, PL-x 26/2019, cu 275 voturi pentru, 122 împotrivă, 2 abțineri, și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, PL-x 27/2019, cu 279 de voturi pentru și 125 împotrivă. În acest context, parlamentarii arcului guvernamental au reușit să vină în fața românilor cu un proiect pe Legea Bugetului care a alocat în plus la investiții 15,4 miliarde lei față de 2018, din care 6 miliarde merg direct la infrastructura de transport, la educație în plus 9,8 miliarde, iar la sănătate în plus 6 miliarde.

Un amendament foarte important, la care sunt ­co­inițiator, adoptat de către parlamentarii PSD, a fost: <mai puțini bani la partidele politice, mai mulți pentru educația copiilor>. PSD a fost singurul partid politic din Parlamentul României care a susținut și s-a zbătut pentru adoptarea acestui amendament, atât de necesar infrastructurii școlare.

În ceea ce privește creșterea alocațiilor, amendamentul PNL a fost catalogat, în ședința de plen comun, drept <o glumă> chiar și de colegii de la USR, deoarece a fost indicată o sursă de finanțare nelegală pentru aceste creșteri. Deci amendamentul PNL la Legea Bugetului era, în această situație, inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii.

În calitate de președinte al Comisiei pentru Buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, țin să le mulțumesc tuturor colegilor din comisie, atât celor din arcul guvernamental cât și celor din opoziție, pentru efortul deosebit depus în această săptămână (săptă­mâna trecută, n.r.) și în special tuturor parlamentarilor care au votat <PENTRU> la Legea bugetului de stat pe anul 2019 și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019”, arată, într-un comunicat de presă, deputatul social-democrat de Buzău Sorin Lazăr.

loading...
error: Content is protected !!