Politic

FOTO / Ciolacu și Romașcanu, mesaje de ziua națională a Israelului

cu acest prilej

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, precum și ambasadorul Israelului în România, David Saranga, au participat la un concert organizat la Opera Națională din București, cu ocazia împlinirii a 74 de ani de la câștigarea independenței acestui stat. Concertul extraordinar a fost susținut de o invitată specială din Israel, artista Yasmin Levy, alături de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta buzoianului Daniel Jinga.

Lucian Romașcanu a transmis, într-o postare pe Facebook, că mulțumește ambasadorului israelian pentru eveniment și pentru activitatea din timpul mandatului acestuia, foarte benefică pentru legăturile diplomatice dintre țara noastră și Israel. „Ieri statul Israel a împlinit 74 de ani de la înființare. Prilej de a sărbători printr-un minunat concert al unicei Yasmin Levy acompaniată de Orchestra Metropolitană București sub bagheta lui Daniel Jinga. O sărbătoare a muzicii bune pentru o sărbătoare a unui stat prieten. Felicitări ES Dl. David Saranga, ambasadorul statului Israel pentru evenimen,t dar și pentru un mandat în România care a însemnat mult pentru prietenia dintre țările noastre. La Mulți Ani, Israel!”, a transmis ministrul Culturii.

Același mesaj l-a avut și Marcel Ciolacu, care a adăugat că va continua să sprijine proiectele derulate între cele două țări, ca mărturie a prieteniei dintre popoare. „Am fost onorat să particip, la Opera Națională București, la evenimentul organizat cu ocazia celei de-a 74-a aniversări a Statului Israel. Parteneriatul solid este reflectat în creșterea continuă a cooperării economice, dar și în strânsa colaborare în domenii esențiale precum securitatea și apărarea. Voi continua să sprijin dezvoltarea proiectelor noastre în toate domeniile, ca expresie a prieteniei dintre cele două popoare”, a spus Marcel Ciolacu.

Articole similare