Administrație

Încep campaniile de dezinsecție în municipii

Odată cu venirea verii se înmulțesc și insectele, iar autoritățile sunt nevoite să stăvilească roiurile apărute care, în unele cazuri, pun în pericol chiar și viețile oamenilor. La începutul lunii, între 9 și 14 mai, a fost desfășurată o campanie de dezinsecție a parcurilor din Buzău, care a țintit căpușele, vietăți cunoscute ca fiind purtătoare ale unor boli destul de grave, precum boala Lyme, tifosul sau febra recurentă. Nu numai parcurile
mari din oraș au fost supuse procedurii de dezinsecție, ci și cele aflate în jurul instituțiilor, școlilor sau locurilor de joacă pentru copii.

La sfârșitul acestei săptămâni, autoritățile din Buzău urmează să ia măsuri și împotriva țânțarilor și anunță că, în data de 27-28 mai, va începe dezinsecția prin aviotratament, în speranța că vremea va fi favorabilă și nu vor exista impedimente în distribuirea substanței din avion. Substanța folosită se numește Flytrin, un insecticid foarte puternic, și este avizată de către Ministerul Sănătății.

Și Primăria Râmnicu Sărat anunță o campanie de dezinsecție, a cărei primă etapă va fi desfășurată tot sâmbătă. Insecticidul va fi împrăștiat dintr-un elicopter și distribuirea va debuta din centrul municipiului către periferie. O a doua etapă a dezinsecției va fi întreprinsă peste două săptămâni, pentru a optimiza efectele procedurii.

„Sâmbătă, 28 mai, se va desfășura o acțiune de dezinsecție în municipiul Râmnicu Sărat. Aceasta va fi efectuată cu elicopterul, va începe la ora 05.00 și va fi finalizată în 4-5 ore. Sunt folosite substanțe autorizate și nedăunătoare sănătății omului și animalelor și vizează combaterea țânțarilor, muștelor, căpușelor și a altor insecte târâtoare. Ca și anul trecut, și anul acesta am decis să realizăm dezinsecția din aer, pentru a putea extinde zonele de intervenție și la nivelul proprietăților individuale. Acțiunea va debuta cu zona centrală a orașului și cu cartierele de blocuri și se va extinde spre periferie, pentru a permite astfel circulația nestingherită a cetățenilor în zonele de aprovizionare. Deși substanțele folosite nu sunt periculoase pentru oameni și animale, este indicat a fi evitate ieșirile până la finalizarea activității”, au transmis reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat.

Articole similare