duminică, 25 octombrie 2020

FOTO | Cine sunt consilierii locali care au lăsat Școala nr. 1 fără teren de sport

Apropierea anului electoral 2020 întunecă, pe zi ce trece, judecata aleșilor locali municipali. Dirijați de consilierul Constantin Ionescu, consilierii locali ai Partidului Național Liberal au ajuns să voteze – urmând exemplul aleșilor Alianței Liberalilor și Democraților, mânați de la spate de Silviu Roșioru, ales pe listele Partidului Social Românesc, dar care reprezintă interesele liderului ALDE Adrian Mocanu – împotriva unor proiecte de hotărâre fără a le citi sau a le înțelege, doar de dragul de a face opoziție primarului Constantin Toma. Iar rezultatul este, uneori, ­ca­tastrofal.

Iată, de pildă, la ședința de marți a Consiliului Local Municipali, alianța ad-hoc PNL-ALDE-PSRo provocat res­pingerea proiectului de hotărâre privind ,,aprobarea cumpărării prin exercitarea dreptului de preempțiune de către Municipiul Buzău a terenului indiviz în suprafață de 858,00 m.p. situat în municipiul Buzău, bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 28, în incinta Școlii Gimnaziale <Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu>”, un proiect care, odată respins, lasă fără terenul de sport Școala nr. 1.

Despre ce este vorba? Terenul în cauză, în suprafață de 858 metri pătrați, a fost restituit în natură buzoiencei Zoe Letiția Vegheș, ca urmare a aplicării Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv în perioada 6 martie 194 -22 decembrie 1989. Conform legislației în vigoare, restituirea a fost făcută cu obligația menținerii destinației de teren de sport al șco­lii pentru o perioadă de cinci ani, fiind încheiat un contract de închiriere în acest sens.

După scurgerea termenului de grație de cinci ani, proprietarul terenului a oferit municipalității spre vânzare respectivul teren. ,,Conform art. 17 din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989 republicată, cu modi­ficările și completările ulterioare, Municipiul Buzău în calitatea sa de locatar al imobilului teren indiviz, are drept de preempțiune la cumpărarea acestuia. Prin Hotărârea nr. 316/2017, Consiliul Local al Municipiului Buzău a aprobat desemnarea unor consilieri locali, membri și membri supleanți, în Comisia pentru negocierea prețului de cumpărare, prin exercitarea dreptului de preempțiune al Municipiului Buzău, a unor imobile restituite în baza Legii nr. 10/2001. Consiliul Local al Municipiului Buzău a aprobat prin Hotărârea nr. 317/2017 exer­citarea dreptului de preempțiune de către Municipiul Buzău pentru cumpărarea terenului indiviz în suprafață de 858,00 m.p. situat în municipiul Buzău, bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 28, în incinta șco­lii Gimnaziale <Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu>. Domnul Vegheș Adrian Sorin, mandatar al doamnei Vegheș Zoe Letiția (…) a comunicat (…) prețul pe care îl dorește pentru teren, respectiv 300 euro/m.p. declarându-și totodată și deschiderea față de negocierea acestui preț. În cadrul ședinței comisiei din data de 16.01.2019, comisia a propus prețul de 265,00 euro/m.p., preț care a fost acceptat de mandatarul proprietarului”, se arată în expunerea de motive a inițiatorului proiectului de hotărâre.

Odată cu respingerea respectivlui proiect de hotărâre, orice obligație a proprietarului terenului privind respectarea drepului de preempțiune al municipalității încetează, drept pentru care acesta va intra efectiv în posesia terenului de sport al Școlii nr. 1, pe care îl poate vinde oricui îi oferă un preț bun. Iar cumpărători ar fi cu duiumul, după cum se aude prin târg.

Așadar, la începerea noului an școlar, elevii vor avea surpriza să constate că nu au unde face orele de sport în condiții rezonabile; alături de cadrele didactice și de părinți, ei trebuie să mulțumească pentru această stare de lucruri următorilor aleși locali: Ion Barbu (PNL), Nicu Liviu Bănică (PNL), Viorel Ion (PSRo), Constantin Ionescu (PNL), Kati Orzea (ALDE), Silviu Laurențiu Roșioru (PSRo), Aurel Stănculea (ALDE), Nicolae Șerban (PNL) și George Aurelian Vlad (PNL). Interesant – dar grăitor pentru comportamentul respectivilor consilieri locali, în special al celor de la Partidul Național Liberal – este faptul că o parte dintre aceștia au aflat ce au votat abia la finalul ședinței Consiliului Municipal, când au fost luați peste picior de personalul tehnic al Primăriei și felicitați pentru această ,,realizare”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!