Administrație

FOTO | Ce străzi au mai fost asfaltate la Râmnic

Organizare șnur la Râmnicu Sărat, acolo unde municipalitatea desfășoară mai multe lucrări de asfaltare și de întreținere a spațiilor verzi. Administrația Domeniului Public Râmnicu Sărat (ADP) anunță că a fost finalizată asfaltarea mai multor străzi din municipiu, inclusiv cu trasarea marcajelor. În plus, autoritățile iau măsuri și pentru diminuarea efectelor valului de căldură, prin stropirea carosabilului cu apă.

„Am terminat săptămâna trecută în forță, cu finalizarea asfaltării carosabilului pe strada Pictor Grigorescu, finalizarea montajului rigolelor de șanț pe Bulevardul Eroilor, iar Serviciul Sistematizare Rutieră a executat lucrări de trasare a benzilor de demarcație pe E85 (până la Lukoil), Strada Toamnei și Constantin Brâncoveanu. Având în vedere avertizarea Cod Portocaliu – val de căldură din 24.07.2022, cu temperaturi 38-41 de grade și ITU (Indicele temperatură-umezeală) ce a depășit pragul de 80 unități în județul Buzău, am demarat acțiunea de stropire cu apă a carosabilului”, anunță ADP Râmnicu Sărat.

Pe lângă acestea, în municipiu se desfășoară și acțiuni de întreținere a spațiilor verzi, în paralel cu salubrizarea stradală, efectuată de beneficiarii de ajutor social. „Ziua de astăzi (marți, n.r.) a început cu activitatea colegilor de la Sectorul întreținere spații și zone verzi: echipa de motocositori a acționat în Cartierul Piața Halelor, iar cele două echipe formate din beneficiarii Legii 416 au realizat salubrizarea stradală în Zona Pod, Zona Asociației de proprietari nr. 3 și ANL Zona Industrială. Au fost asfaltate aleile pietonale și parcările de reședință din zona Cuvioasa Paraschiva și se derulează lucrări de canalizare pe Strada Micșunelelor”, mai transmite ADP Râmnicu Sărat.

Râmnicenii sunt cetățeni vigilenți, iar mai mulți dintre ei au semnalat dispariția unui tobogan dintr-un loc de joacă din oraș. Autoritățile spun că acesta nu a fost furat, ci a fost demontat pentru reparații, dat fiind că punea în pericol siguranța copiilor. Cu toate acestea, au fost constatate și fapte mai puțin demne, iar unele locuri de joacă au fost vandalizate, spre dezamăgirea autorităților. „Din păcate, constatăm și lucruri mai puțin plăcute cum ar fi vandalizarea locurilor de joacă. Săptămâna trecută ne-a fost semnalată absența unui tobogan dintr-un loc de joacă. Vă informăm că suntem la curent cu situația din zonă. Acesta a fost demontat pentru reparații și pentru a nu pune în pericol siguranța copiilor, deoarece se afla într-o stare avansată de deteriorare în urma vandalizărilor repetate. Acesta a mai fost reparat în martie 2020 și a fost înlocuită piesa curbă și ieșirea. Toată lucrarea a costat 8.600 lei cu TVA!  Miercuri a mai fost vandalizat un loc de joacă, de data aceasta un balansoar din Parcul Orizont. Trageți dumneavoastră concluziile…”, au mai spus reprezentanții ADP Râmnicu Sărat.

Un comentariu

Articole similare