ActualitateEducație

FOTO / Ce reviste școlare a premiat Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”

Luni, 3 octombrie, Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” a organizat manifestarea „De la Pamfil Șeicaru la presa de astăzi”, ducând mai departe tradiția evenimentelor dedicate marelui gazetar român, născut la Buzău.

În cadrul acestui eveniment  au fost înmânate diplome și premii în bani pentru reprezentanții celor mai bune reviste școlare din Buzău. Pe primul loc s-au situat revistele  „Povești din școala noastră” (Colegiul Național „B. P. Hasdeu”),  la secțiunea liceu, „Aripi de vis” (Școala Gimnazială „G. E. Palade”), la secțiunea gimnaziu și „Curcubeul copilăriei fericite” (G.P.P „Cei 7 pitici”) la secțiunea preșcolari). Locul secund a fost acordat revistelor „Torna, Torna, Frate!” (Liceul pentru deficienți de vedere), „Mozaic” (Școala „Vasile Cristoforeanu” Rm. Sărat) și „Lumea piticilor” (G.P.N. „Piticot”) . Poziția a treia în clasament a fost ocupată de „Spirit vlahuțist” (Colegiul Național „Vlahuță” Rm. Sărat), „Aripi” (Școala „Cpt. Av. Mircea T. Bădulescu”) și „Prichindeii” (G.P.P. nr 4). A fost acordată și o mențiune Colegiului Național „M. Eminescu” pentru revista „Năzuințe”. De asemenea, revista  „Cheia succesului”  a Colegiului Economic a fost recompensată cu  Premiul de excelență pentru revistă de specialitate.

Evenimentul a avut și invitați speciali. Este vorba despre prof. univ. dr. Marian Petcu, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, lector univ. dr. Robert-Florin Coravu, de la Facultatea de Litere din cadrul Universității București și coordonatorul filialei UZPR Buzău, Stan Brebenel. Cei trei au vorbit publicului numeros format din elevi, profesori, bibliotecari, scriitori și jurnaliști despre Pamfil Șeicaru, despre situația actuală a presei românești și despre cum să ne ferim de „fake news” (știrile false).

Articole similare