duminică, 28 februarie 2021

FOTO / Ce lucrări expune Asociația Meșterilor Populari din Buzău la primul vernisaj din acest an

Asociația Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău vernisează vineri, la ora 11.00, la Galeriile de Artă, prima expoziție de pictură și sculptură din acest an, în colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău. Este o expoziție colectivă în care se regăsesc exponatele a 12 artiști  – pictori, sculptori și un modelator în lut -,  dintre cei 48 câți fac parte din această asociație.

În majoritatea lor, exponatele  sunt lucrări noi ale artiștilor buzoieni. Ei s-au străduit să expună lucrări care nu au mai fost expuse. De aici, de la Galeriile de Artă, după ce se va încheia expoziția, peste trei săptă­mâni, lucrările vor ajunge la Atelierul de Creație AMPA, situat pe Cuza Vodă, lângă Palat, care funcționează după următorul program: de luni până vineri de la 9.30 la 18.00, iar în week-end, sâmbăta și duminica, de la 9.30 la 14.30.

„E un debut bun pentru anul acesta, în care sperăm să avem o activitate mai susținută decât în 2020. Timp de trei săptămâni, buzoienii vor putea vizita expoziția de pictură, sculptură, modelaj, la Galeria de Artă de pe Bulevardul N. Bălcescu Buzău, unde vor găsi lucrări frumoase, care pot decora spațiul de locuit sau biroul, în stil modern, clasic sau tradițional”, spune președintele AMPA Buzău,  Nicoleta Ungureanu. Expoziția vine în întâmpinarea evenimentului de pe 24 ianuarie, Mica Unire, cu toate că nu există în expoziție lucrări cu tematica aceasta, dar poate fi considerat un omagiu adus românilor iubitori de frumos, pentru că artiștii au expus o varietate de lucrări în încercarea de a exprima vizual și într-o varietate de tehnici acea dorință de comunicare a frumosului. Există în expoziție lucrări cu tematică religioasă, cu teme desprinse din cusăturile populare transpuse vizual în picturi, există peisaje din județul Buzău, lucrări cu referire la  originile noastre dacice și Tezaurul de la Pietroasa. Fiecare din cei 12 artiști – Adi Bogdan, Alina Pocian, Cătălin Negoiță, Aurel Cojanu, Aura Cosma, Emil Ciubotaru,  Liana Petrovici, Marian Neagu, Nicoleta Ungureanu, Petru Tofan, Tiberiu Popa – își proiectează propriul demers artistic, propria viziune, creându-se în acest spațiu al galeriei un dialog vizual la care  buzoienii sunt invitați pe parcursul celor trei săptămâni cât va fi găzduită expoziția aici, prin respectarea măsurilor sanitare de distanțare pentru prevenirea infectării cu Covid 19,  să ia parte toți, cu plăcere. Toți cei care vor trece pragul acestei expoziții  vor putea identifica viziuni picturale diferite ca manieră de redare, ce pornesc de la un suprarealism poetic în concordanță cu cerințele impuse de designul modern al interioarelor locuințelor, reprezentări stilizate ale figurativului, către o introducere în intimitatea materiei, trasând doar direcții, iar lumina susține și exaltă culoarea, dându-i acesteia o strălucire aparte.

„Activitatea de creație și cea de expunere a lucrărilor artiștilor buzoieni, membri AMPA, au ca scop descoperirea valorilor artistice locale, creșterea interesului publicului pentru frumos și îmbunătățirea calității vie­ții”, spune artistul plastic Nicoleta Ungureanu.

loading...
error: Content is protected !!