Educație

FOTO / Cadre didactice buzoiene, schimb de experiență cu profesori din Spania

Două cadre didactice din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Buzău au participat la prima mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus+ „Digitalization for kindergartens and primary schools”, cu titlul „Learning Teaching Activities”, desfășurată la „BABY ERASMUS SL/Instituto”, în Badajoz, Spania. Este vorba despre cadrele didactice Gina Cucu și Mihaela Nechita care, timp de cinci zile, au luat parte la activități care au avut multiple obiective, precum  crearea unui context de cooperare internațională, cu privire la predarea trans și inter-curriculară pentru școlile implicate în proiect, implementarea de noi metode și materiale didactice care să încurajeze predarea trans și inter-curriculară și formarea de echipe speciale de profesori bine pregătiți care promovează metode inovatoare în procesul didactic, în școlile implicate în proiect. De asemenea, printre obiective s-a numărat și cel privind  creșterea dimensiunii europene a școlii prin promovarea relațiilor mai strânse între elevi, profesori, familii și alte persoane, legate de școli din diferite țări, cu limbi și culturi diferite. Cadrele didactice buzoiene au avut ocazia să afle mai multe despre proiectul „Babo the Dragon”, dezvoltat de grădinița „Baby Erasmus” , care a fost  premiat la nivel internațional.

Ce activități s-au desfășurat 

În prima zi, cadrele didactice buzoiene au participat la o prezentare pe care gazdele au făcut-o grădiniței private „Baby Erasmus”, ocazie cu care au aflat câte clase și câte cadre didactice are respectiva instituție. În cursul aceleiași zile, au fost desfășurate diferite activități de tip concurs, care au implicat echipe formate din copiii grădiniței și cadrele didactice invitate. Activitățile s-au desfășurat atât în interiorul cât și în exteriorul grădiniței (outdoor activities), pe diferite domenii de activitate și au constat în numeroase jocuri concurs. La finalul zilei a avut loc premierea câștigătorilor.

A doua zi, în sala de conferințe a hotelului Badajoz Center a avut loc prezentarea de către partenerii proiectului a instituțiilor partenere și a metodologiilor online utilizate în activitățile din cadrul acestora. Au avut loc discuții pe tema învățării online și hibrid la vârsta preșcolară, urmate de exemple practice.

În cea de-a treia zi a proiectului, a avut loc prezentarea proiectului „Babo the Dragon”, dezvoltat de grădinița „Baby Erasmus” și premiat la nivel internațional. Proiectul constă într-o carte de activități online și offline în limba engleză, structurată astfel încât să satisfacă obiectivele urmărite pe întregul an școlar. Fiecare echipă parteneră a primit în dar câte un exemplar. A urmat apoi prezentarea aplicațiilor și a link-urilor de You Tube dezvoltate de grădinița „Baby Erasmus”, având loc, totodată, si dezbateri pe această temă. Ziua a continuat cu o vizită cultural în orașul istoric Merida și s-a sfârșit cu cina tradițională.

Următoarea zi s-a desfășurat la Centrul Steam și a debutat cu vizitarea acestuia, prezentarea claselor și a tipurilor de activități desfășurate acolo. A urmat un program interactiv cu diferite jocuri ce utilizează tehnologia inteligentă  (roboți programați să urmeze un anumit traseu, măști virtuale pentru testarea emoțiilor), precum și jocuri de construcții, jocuri de dezvoltare a creativității, jocuri pe calculator (Minecraft).

Ultima zi a mobilităților a fost dedicată evaluărilor, întocmirea planificării activităților de diseminare și valorificare, înmânarea certificatelor de participare la mobilitate.

 

 

 

 

 

 

 

Articole similare