Monden

FOTO / Buzoianul Adrian Iancu, manager într-un nou proiect din industria Horeca

A fost contactat de un investitor brașovean, care i-a propus un nou proiect „de la zero”. Și „acasă” pentru buzoianul Adrian Iancu este acum Brașovul. După 28 de ani muncă în Buzău, el s-a decis că nu mai poate fi „omul locului” și că trebuie să își ducă experiența dobândită în industria HoReCa și pe alte meleaguri. Așa a ajuns acum la Brașov, unde Le Petit Bistro este „oglinda” lui în centrul vechi brașovean.

„La Buzău, fiind un oraș mic, era nevoie de o reinventare continuă, pentru că, în principal, clienții erau aceiași, ceea ce a însemnat un mare plus pentru cariera mea”, a declarat, pentru zilesinopti.ro, Adrian Iancu, întrebat fiind de ce a stat atât de mult la Buzău.

Odată ce a acceptat provocarea noului bistro din Brașov, Adi a pus la cale un plan solid pentru ca afacerea să funcționeze încă de la început. În acest plan sunt incluși și oameni foarte bine pregătiți, cu o experiență vastă, care să poată rezolva eventualele probleme încă de la apariția lor. „Mi-a plăcut foarte mult ideea acestui bistro. Mi s-a cerut să fac un proiect într-un loc cochet, cu o energie pozitivă uriașă, într-o zonă foarte importantă din Brașov. Mai întâi am venit în Brașov pentru a studia piața, să zicem. Astfel, după vreo două zile de analiză a ceea ce se întâmplă în domeniul HoReCa din oraș, am decis să vin cu un proiect de bistro franțuzesc, italian și belgian, mai exact, un fusion între aceste stiluri. Avem acum un meniu bazat pe mic-dejun, prânz și cină. Micul dejun l-am structurat mult pe partea de desert și, totodată, pe fructe. Este unul cât se poate de sănătos, gătit fără ulei”, relatează antreprenorul buzoian, cu aproape 30 de ani de experiență în domeniu.

În plus, mai spune Adrian Iancu, unul dintre lucrurile importante din noua locație este că tot ceea ce se oferă clienților este produs acolo. „Spre exemplu, aluatul de wafe este produs de noi, fără premix. Din ceea ce știu, acest lucru este o premieră pentru Brașov. Apoi, noi ne axăm mult și pe o sumedenie de dulciuri. Eu m-am specializat în Franța, unde am lucrat ca ciocolatier, dar și în Italia, la Filicori Zecchini, pe partea de cafea. Am o vastă experiență și în bucătăria internațională, așa că am venit cu un meniu accesibil oricărei vârste, de la copii și până la oameni de peste 80 de ani. Avem și un wine bar, oferim și brânzeturi din zona Transilvaniei, evident și din Brașov. Este o lege de bază în industria ospitalității. Dacă ceva merge bine, nu trebuie schimbat. Și mai este ceva. Nu locația trebuie să vândă, ci produsele oferite. Ele atrag clienții”, a fost mesajul cu care Adrian vrea să facă cunoscut în Brașov Le Petit Bistro.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker