Monden

FOTO | Buzoianca Antonia Nae, în revista Vogue după ce și-a prezentat anul acesta colecția la London Fashion Week

Pentru orice creator de modă, apariția în edițiile internaționale ale prestigioasei reviste Vogue este o încununarea a succesului. Este și cazul buzoiencei Antonia Nae, absolventă a Facultății de Fashion Design din Londra, cea care a lucrat pentru Kate Middleton, Rihanna și Oprah Winfrey. Creatoarea care s-a întors în România încercând să demonstreze că dacă ești bun, te poți impune de oriunde din lume, a fost amintită în ediția din luna iunie a revistei Vogue, ediția din Marea Britanie.

Apariția în paginile prestigioasei reviste vine după prezența Antoniei Nae anul acesta pe podium la London Fashion Week. Creatoarea și-a prezentat în luna februarie colecția Amanita Muscaria A/W 2020 la evenimentul organizat de Fashion Scout, în cadrul London Fashion Week, aducând în prim plan creativitatea românească pe una dintre cele mai înalte scene ale modei. Singurul designer român premiat la London Fashion Week, Antonia, care a avut prilejul să o cunoască și pe Victoria Beckham, a combinat în colecția prezentată la Londra, într-o manieră expresivă și definitorie pentru stilul său, două surse de inspirație: formă și textura sugerate de habitatul natural al ciupercilor și frumusețea Munților Carpați. Designerul a explorat amestecul de texturi diferite și broderii, pentru a crea piese vestimentare unice.

„Inspirația a pornit de la mediul de dezvoltare al unor specii de ciuperci” 

„Am ilustrat natură, transpusă în materiale și am găsit echilibrul în puterea acesteia de a crea forme de viață fragile. Inspirația a pornit de la me­diul de dezvoltare al unor specii de ciuperci și formele acestora”, a declarat Antonia Nae pentru publicația kfetele.ro.

În afară evenimentului de la Londra, buzoianca a mai colaborat cu mulți stiliști și designer de talie internațio­nală, participând la diferite showuri de modă și concursuri, reușind să câștige chiar un master class cu Victoria Beckham și un workshop la Chanel.

Reamintim că Antonia Nae a cunoscut celebritatea internațională încă din 2017, iar vedete importante au dorit să-i poarte creațiile, printre acestea numărându-se Oprah Winfrey sau Rihanna. „Rochia purtată de Oprah este realizată după tiparul creat de mine, eu am tăiat, eu am montat aplicațiile pentru acea rochie. Nu știu exact cum a ales-o Oprah, dar bănuiesc că stilistul ei a fost cel care a luat decizia”, a povestit Antonia Nae la acel moment.

Articole similare