Educație

FOTO | Bursă de 3.400 lei pentru ca visul unei hasdeiene să devină realitate

Fondul de burse „B.P. Hasdeu” este un fond de burse dezvoltat de Fundația Comunitară împreună cu alumni ai Colegiului cu scopul de „a da aripi” elevilor excepționali, pentru ca ei să-și poată acoperi cheltuielile necesare în vederea participării la diverse olimpiade, congrese naționale și internaționale, sau la alte evenimente și activități educaționale necesare lor,  la meditații, ori pentru a-și procura  echipamente.

Prin acest fond, a spus Beatrice Bîldea-Ene – antreprenor la Industry Link și Expert123 și un prieten apropiat al Fundației Comunitare Buzău,  moderator la Gala Științescu Buzău 2.0 – Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023 din partea Fundației -, „ne dorim să încurajăm absolvenții Colegiului indiferent de locul din țară sau din lume unde ei ajung să trăiască”, ca să-și plătească studiile în vederea dezvoltării carierei profesionale. Anul aceasta, decizia s-a concretizat prin acordarea unei burse unei eleve pasionată de informatică, matematică și robotică. „În locul întâlnirii de 20 de ani a promoției 2003, am hotărât să punem baza unei prime astfel de burse”, a spus Beatrice Bîldea-Ene, care a invitat-o în scenă pe Alexandra Stanca, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „B. P. Hasdeu”, pentru a o face cunoscută publicului. Alexandra va beneficia astfel, în acest an, de o bursă de 3.400 de lei care o va aduce mai aproape de visul ei, respectiv de a deveni studentă la Facultatea de Informatică și Matematică din Cluj. „Alexandrei îi place în mod special Informatica și a spus cineva că își dorește să studieze Facultatea de Informatică și Matematică de la Cluj pentu a se putea dezvolta pe domeniul Roboticii aplicate în Medicină. Cel mai important este că are intenția de a se întoarce după ce finalizează studiile pentru a aduce înapoi tot ce a învățat”, a mai spus Beatrice Bîldea-Ene.

„Am aflat de clubul de robotică din clasa a IX-a, dar era pandemie și nu am putut să mă înscriu. M-am înscris însă din clasa a X-a, în echipa <Heart Of RoBots> – le mulțumesc colegilor din echipă care au venit să mă susțină -, am învățat foarte multe într-un an jumătate în echipă; pasiunea mea pentru Medicină, este în urma experienței mele de viață. Am avut de ales între Medicină și Informatică și am ales să le combin”, a explicat eleva alegerea sa pe care o va face anul acesta școlar, la finalul celor patru clase de liceu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker