Monden

FOTO / Bianca Purcărea revine în musicalul „Mamma Mia!“

Veste excelentă pentru iubitorii musicalul „Mamma Mia!”. Unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de gen din lume, și care a fost desemnat „Spectacolul anului 2018” în România, se va juca pe 28 și pe 29 decembrie, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului din București.

Iar buzoianca Bianca Purcărea va face din nou parte din distribuție, alături de Loredana Groza, Horia Brenciu și Cornel Ilie. Loredana joacă în rolul Donna Sheridan, o femeie puternică şi independentă care îşi creşte singură fiica, și căreia reîntâlnirea cu personaje din trecutul ei îi va schimba radical viaţa.

Horia Brenciu îl interpretează pe exuberantul Harry Bright, artistul împărţind aceleaşi iniţiale şi o extraordinară poftă de viaţă cu personajul din musical. Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, va juca rolul lui Sam, unul dintre „tații” lui Sophie, care revine pe insula grecească pentru a lămuri misterul tinereții sale. Adrian Nour interpretează rolul celui mai boem personaj dintre cei trei tați, excentricul Bill. Anca Țurcașiu a impresionat în numeroase piese de teatru, filme, în musicalurile „Chicago” și „My Fair Lady”, iar în „Mamma Mia!” interpretează savurosul rol Tanya, o adevărată pată de culoare a spectacolului. Ecaterina Ladin  joacă rolul încântătoarei Rosie, o scriitoare nemăritată, tocilară și puțin supraponderală, care cucerește publicul prin firea sa amuzantă și sinceră. Libretul este tradus de actorul Ernest Fazakas, care și împarte cu Horia Brenciu rolul Harry Bright.

Artiștii vor dansa și vor cânta alături de spectatori pe muzica inspirată de celebra formație ABBA, într-o poveste despre dragoste și familie, plină de energie, amuzament și culoare. Pusă în scenă de regizorul Răzvan Ioan Dincă – fost director al Teatrului „George Ciprian”, producția este una spectaculoasă, cu o coregrafie impresionantă, decoruri de vis și nu mai puțin de 200 de costume pentru cele 17 numere scenografice.

„Mamma Mia!” prezintă povestea lui Sophie (jucată de Bianca Purcărea), o tânără aflată în ajunul nunţii, care îşi doreşte să-şi cunoască tatăl natural şi să fie condusă de acesta la altar. Dar se confruntă cu trei posibile variante, aşa că decide să-i invite pe micuţa insulă grecească pe care locuiește împreună cu mama sa pe toţi cei trei bărbaţi din trecutul romantic al acesteia, fără a le dezvălui motivul. Lucrurile vor lua întorsături complet neaşteptate, care vor crea multe momente amuzante și vor încânta publicul prezent!

Reamintim că în fiecare zi, în întreaga lume au loc cel puțin șapte show-uri „MAMMA MIA!” și mii de reprezentații jucate în sute de țări, pe șase continente. Musicalul „MAMMA MIA!” a fost lansat în 1999 la Londra, pe West End, și apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturgul Catherine Johnson și producătorul Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele formației ABBA compuse de Benny Anderson și Bjorn Ulvaeus. Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth și Stellan Skarsgård în rolurile principale, iar în 2018 a fost lansat filmul Mamma Mia 2.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker