Monden

FOTO | Bianca Purcărea, câte un tatuaj la fiecare schimbare de prefix

Foarte puțini artiști aleg să nu își transpună un moment din viață, un personaj sau un citat ori simbol pe piele. Tatuajele sunt frecvent făcute la vedere, și așa a a făcut și cântăreața Bianca Purcărea, care a dorit ca fiecare schimbare de prefix din viața ei să fie marcată de un tatuaj.

Când a împlinit 20 de ani și-a făcut primul tatuaj, un simbol pe care și-l desenase în fiecare dimineață de liceu pe podul palmei. „Era o inimioară care însemna ceva pentru mine și care încheia un capitol, dar și deschidea altul. N-am avut emoții să-i zic mamei; din contră, am fost convinsă c-o să se entuziasmeze suficient cât să mă-ntrebe <Și? Pe următorul unde ți-l faci?>. Și-așa a fost. Emoții am avut, însă, să-i spun tatei. Că el e om mai serios și că poate o să-mi vadă cerneala de sub piele drept act păgân demn de canoane pe 7 ani. Aici m-am înșelat. Tatei i-a plăcut atât de mult că mi-a sugerat să-mi fac din asta o tradiție la fiecare schimbare de prefix. Ce-i drept, ideea lui e posibil să fi fost un mod subtil <de tată> prin care mi-a sugerat să las 10 ani să treacă între tatuaje, în cazul în care mi s-ar fi deschis apetitul pentru ele. Cert este că inimioara de pe degetul mic al mâinii drepte (am ales dreapta ca să nu-mi fie inelul de logodnă, în caz că m-oi mărita, umbrită de tatuaj; înțeleaptă since my twenties) a fost unicul tatuaj până la schimbarea de prefix de anul acesta”, a povestit Bianca, amuzată și acum de aceste argumente.

Artista și-a căutat anul acesta ceva special, care să o reprezinte și care să spună ceva despre ea, la 30 de ani. Și a găsit ceva ce-i lipsește cu desăvârșire, ceva ce-și dorește, ceva la care lucrează să dobândească și e ceva necesar, important și e și cu scrisul mamei sale: „răbdare“. Iar în completare, ceea nu se vede și doar se simte, e scris de tatăl ei și e aproape de inimă: „dor“. „Trăiesc cu el, l-am învățat de mult, încă-l mai cert că doare sau îi mulțumesc că mă-nvață”, a mai completat artista.

Articole similare