Actualitate

FOTO / „Armata UMB” a ajuns și la Buzău

Un prim șantier al A7 din județul Buzău aparținând porțiunii adjudecate de constructorul băcăuan Dorinel Umbrărescu a fost deschis la Scurtești (com. Vadu Pașii), pe malul râului Buzău, în zona trecerii pe tuburi de la Ciocârlia.

Contractul pentru construcţia lotului 2 din tronsonul Buzău-Focșani al Autostrăzii 7, Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8 km), are valoarea de 1,317 miliarde lei fără TVA, iar pentru lotul 3, Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1 km), valoarea este de 1,469 miliarde lei fără TVA.

Începând cu data de 12 ianuarie, Umbrărescu lucrează pe toate cele patru loturi ale tronsonului Buzău-Focșani, ce însumează o lungime de 82,44 km. Estimările asociației Pro Infrastructura arată că loturile Buzău-Vadu Pașii (4,60 de kilometri) și Mândrești Munteni – Focșani Nord (10,94) vor fi terminate și date în folosință în trimestrul 4 din 2024, în timp ce celelalte două loturi ar urma să fie terminate în trimestrul 3 din 2025. De asemenea, UMB este titular oficial și pe tronsonul Focșani-Bacău, care are o lungime totală de 95,90 kilometri. În acest caz, estimările Asociației Pro Infrastructură arată că cele trei loturi de pe acest tronson vor fi date în folosință începând cu trimestrele 3 și 4 din 2025.

Articole similare