Acasă Monden FOTO | Amadeus a susținut primul concert live, cu public, după pandemie

FOTO | Amadeus a susținut primul concert live, cu public, după pandemie

0
FOTO | Amadeus a susținut primul concert live, cu public, după pandemie

Le-a fost dor de public, de scenă, de emoțiile ­dinaintea unui concert, după mai bine de un an de pauză de la evenimentele cu ­pu­blic! Este vorba despre buzoiencele Andreea și Patricia, dar și de Laura și Bianca, într-un cuvânt formula de succes Amadeus, care au spart gheața week-endul trecut printr-un concert fabulos, în care și-au promovat și ultimul album scos pe piață. Fetele au cântat în Berăria H, dar au fost și în emisiuni să își promoveze prima ieșire muzicală cu public.

,,În perioada asta ne-am apropiat cel mai mult de fanii noștri, am cântat aproape în fiecare zi și abia așteptam ziua asta”, a spus Patricia Cimpoiașu în emisiunea ,,Vorbește lumea”. Cele patru fete s-au prezentat, ,,colorate” și cu poftă de cântat, cu ultimul single, ,,Joy”, pe care l-au interpretat adaptat zilelor speciale dedicate femeilor. ,,Așteptăm cu nerăbdare prezentarea albumului aniversar, care marchează 20 de ani de existență a trupei, pe care nu am apucat să îl cântăm decât la filmări. El conține piese compuse în totalitate de Xenti Runceanu, sunt realizate înainte și în pandemie și sunt 14 la număr”, a mai completat, tot în emisiunea Lorei și a lui Cove, și buzoianca Andreea Runceanu.

Albumul care aniversează 20 de ani de carieră a trupei Amadeus conține 14 piese care se încadrează în genul new age, cu influențe muzicale care se simt de ani buni în muzica Amadeus: cinema­tic, gospel, new classical și muzica tradițională a mai multor culturi. Instrumentistele au colaborat pentru acest album doar cu compozitorul Xenti Runceanu, fratele Andreei, care semnează compoziția și producția muzicală, dar și cu percuționistul maldivian Faizan. ,,E un album atipic pentru zilele noastre, când muzica se face la normă. A crescut în câțiva ani, piesă cu piesă, iar fiecare cântec are povestea lui. Inte­racțiunile noastre cu scene din zeci de țări de pe patru continente, concertele în care am simțit că muzica este vibrația unitară din sufletele a sute de mii de oameni de culori, religii și etnii diferite, toate acestea au adăugat câte o notă, câte un ritm la piesele noastre. Albumul acesta este o oglindă a ceea ce fiecare din noi patru este în acest moment și a tot ceea ce noi patru suntem împreună”, declara anul trecut Andreea, în momentul finalizării acestui proiect.

Reamintim că veniturile rezultate din vânzarea albumului se vor direcționa către Fundația Sensiblu, care luptă pentru comba­terea lipsei de refugiu a femeilor victime ale violenței domestice, mai ales în această perioadă dificilă, când trăiesc cu teamă de violență, teamă de îmbolnă­vire, insecuritate financiară, lipsă de predictibilitate și incertitudine legată de durata pandemiei.